
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolę odcedzić na sitku, opłukać i dobrze osączyć. Kukurydzę osączyć. Dymki oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Pomidory koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Wszystkie składniki wymieszać.
Awokado obrać, pozbawić pestki i pokroić w kostkę. Wymieszać z 1 łyżką soku z limonki i ostrożnie dodać do pozostałych składników.
Chili oczyścić, pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszać z oliwą z oliwek, 1 łyżką soku z limonki, syropem klonowym i solą, ewentualnie doprawić do smaku sokiem z limonki. Dodać do sałatki i wymieszać, a następnie odstawić na 30 minut pod przykryciem do przegryzienia się smaków.
Kolendrę osuszyć, oberwać listki i posiekać. Sałatkę doprawić do smaku i podawać posypaną kolendrą.
Wskazówka
Fasolę kidney można zastąpić czarną fasolą, która jest popularnym składnikiem w kuchni południowoamerykańskiej. W tym celu 100 g suszonej czarnej fasoli namoczyć na noc i następnego dnia ugotować do miękkości w czystej wodzie przez 1,5-2 godziny. Po ostygnięciu lekko posolić i dodać do sałatki w sposób opisany powyżej.
Komentarze (3)
461 dni temu
Jest Dobrze
odpowiedz
1815 dni temu
Sałatka rewelacyjna. Bardzo smaczna. Raz chciałem troszkę poeksperymentować i dodałem oliwki i natkę pietruszki - wniosek; składników już więcej nie zmieniałem:-))))
odpowiedz
2583 dni temu
Witam, taka uwaga, fajnie byloby gdybyście Panstwo podawali ilosc Kcal na porcje .Pozdrawiam . Fanka LIDLA
odpowiedz
zobacz wszystkie