Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o małych oczkach
- blender
Krok 1: GOTUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy na drobne cząstki i wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy miód i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż rabarbar się rozgotuje i rozpadnie na kawałki.
Krok 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW I BLENDUJEMY ZUPĘ
Dodajemy starty na małych oczkach imbir i umyte truskawki — całość dokładnie miksujemy. Doprawiamy kardamonem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ KREM
Zupę można podgrzać i podawać na ciepło z pokruszonym twarogiem. Alternatywnie zupę podajemy jako chłodnik z jogurtem i świeżymi, pokrojonymi na cząstki truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z kukurydzy
Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!
Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!
Zupa rybna
Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.
Klasyczna zupa ogórkowa
Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Zupa instant
- Szybkie ciasto dyniowe
- Tortilla de patatas z warzywami
- Zupa krem z topinamburu
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Zupa fasolowa
- Chłodnik z botwiny
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Konfitura borówkowa z limonką
- Pieczona kaczka z cykorią
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Deser migdałowy z ciastkami amaretti
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Lemoniada arbuzowa
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Pascha wielkanocna
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
Komentarze (0)