Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o małych oczkach
- blender
Krok 1: GOTUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy na drobne cząstki i wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy miód i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż rabarbar się rozgotuje i rozpadnie na kawałki.
Krok 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW I BLENDUJEMY ZUPĘ
Dodajemy starty na małych oczkach imbir i umyte truskawki — całość dokładnie miksujemy. Doprawiamy kardamonem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ KREM
Zupę można podgrzać i podawać na ciepło z pokruszonym twarogiem. Alternatywnie zupę podajemy jako chłodnik z jogurtem i świeżymi, pokrojonymi na cząstki truskawkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)