Zupa krem z rabarbaru i truskawek

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • tarkę o małych oczkach
  • blender

Krok 1: GOTUJEMY RABARBAR

Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy na drobne cząstki i wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy miód i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż rabarbar się rozgotuje i rozpadnie na kawałki.

Krok 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW I BLENDUJEMY ZUPĘ

Dodajemy starty na małych oczkach imbir i umyte truskawki — całość dokładnie miksujemy. Doprawiamy kardamonem.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ KREM

Zupę można podgrzać i podawać na ciepło z pokruszonym twarogiem. Alternatywnie zupę podajemy jako chłodnik z jogurtem i świeżymi, pokrojonymi na cząstki truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Zupa krem z kukurydzy

Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!

Zupa krem z kukurydzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa z awokado z migdałami

Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!

Zupa z awokado z migdałami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Zupa rybna

Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.

Zupa rybna sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:05 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!