![Zupa krem z rabarbaru i truskawek Zupa krem z rabarbaru i truskawek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/a63d6610014d-080b7b91c591-krem_czekolada_rabarbar_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o małych oczkach
- blender
Krok 1: GOTUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy na drobne cząstki i wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy miód i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż rabarbar się rozgotuje i rozpadnie na kawałki.
Krok 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW I BLENDUJEMY ZUPĘ
Dodajemy starty na małych oczkach imbir i umyte truskawki — całość dokładnie miksujemy. Doprawiamy kardamonem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ KREM
Zupę można podgrzać i podawać na ciepło z pokruszonym twarogiem. Alternatywnie zupę podajemy jako chłodnik z jogurtem i świeżymi, pokrojonymi na cząstki truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z kukurydzy
Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!
![Zupa krem z kukurydzy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/055f66f5c299-fa5f300e9c04-071_Zupa_krem_z_kukurydzy_1250x700.webp)
Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!
![Zupa z awokado z migdałami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4ceeeab71853-14aed9b922e9-Avocado-Mandel-Suppe.webp)
Zupa rybna
Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.
![Zupa rybna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d3d683d50f1e-c8bb52e749d8-52_Zupa_rybna_219_BEZ_LAKTOZY_K_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Klasyczna zupa ogórkowa
Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
![Klasyczna zupa ogórkowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/48f5799d676c-50d898886617-Karol_Okrasa_KW_48_zupa_ogorkowa_4127_RGB_OK_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Zupa instant
- Szybkie ciasto dyniowe
- Tortilla de patatas z warzywami
- Zupa krem z topinamburu
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Zupa fasolowa
- Chłodnik z botwiny
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Konfitura borówkowa z limonką
- Pieczona kaczka z cykorią
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Deser migdałowy z ciastkami amaretti
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Lemoniada arbuzowa
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Pascha wielkanocna
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
Komentarze (0)