Bulion warzywny

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  •  duży garnek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Marchewkę, pietruszkę oraz korzeń selera obieramy i wkładamy do garnka.

Kapustę włoską, seler naciowy, pieczarki, por, pęczek pietruszki i koperku myjemy i dodajemy do garnka. Na końcu dodajemy ząbki czosnku pozbawione łupin, suszone pomidory i cebulkę posiekaną i podsmażoną na suchej patelni na złoty kolor. 

Krok 2: GOTUJEMY BULION

Całość zalewamy wodą, dodajemy ziarenka pieprzu, liście laurowe. Garnek stawiamy na małym ogniu, przykrywamy pokrywką tak, aby była lekko uchylona. Całość gotujemy ok. 4 godzin.

Krok 3: PRZELEWAMY I DOPRAWIAMY BULION

Bulion nie może się zagotować – wtedy będzie mętny. Całość odcedzamy, gdy warzywa staną się miękkie. Bulion doprawiamy solą i pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!