Koncentrat bulionu warzywnego
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: Rozdrabnianie warzyw i ziół

Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika.

Krok 2: Przygotowanie bulionu

Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.

Krok 3: Przekładanie do słoików

Wyparzone słoiki napełnić masą, zamknąć i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

RADA

Jeśli dzieci nie będą z nami jadły, wywar warzywny można zastąpić białym winem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • bkaczynski bkaczynski
    482 dni temu
    gotować wywar warzywny żeby wlać 30 ml? nie mogę po prostu wlać wody?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    479 dni temu
    Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    479 dni temu
    Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
  • Renata Renata
    144 dni temu
    Bez sensu , prawda? Polecam z białym winem.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!