
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw i ziół
Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika.
Krok 2: Przygotowanie bulionu
Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.
Krok 3: Przekładanie do słoików
Wyparzone słoiki napełnić masą, zamknąć i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA
Jeśli dzieci nie będą z nami jadły, wywar warzywny można zastąpić białym winem.
Zobacz podobne
przepisy
Bulion drobiowy
Bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest bazą wielu klasycznych potraw. Może być stosowany w zapiekankach, daniach z ryżu i innych potrawach, które wymagają wykorzystania rosołu.

Bulion rybny
Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!

Bulion wołowy
Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!

Bulion warzywny
Oto baza wielu zup i dań – bulion! Sprawdź, jakie warzywa połączyć ze sobą, aby otrzymać z nich niezwykle smaczną esencję.

Zobacz przepisy
na święta
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
817 dni temu
gotować wywar warzywny żeby wlać 30 ml? nie mogę po prostu wlać wody?
odpowiedz
814 dni temu
Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
814 dni temu
Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
479 dni temu
Bez sensu , prawda? Polecam z białym winem.