Koncentrat bulionu warzywnego

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: Rozdrabnianie warzyw i ziół

Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika.

Krok 2: Przygotowanie bulionu

Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.

Krok 3: Przekładanie do słoików

Wyparzone słoiki napełnić masą, zamknąć i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

RADA

Jeśli dzieci nie będą z nami jadły, wywar warzywny można zastąpić białym winem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Kinga Paruzel

Bulion rybny

Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!

Bulion rybny

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:20 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Bulion wołowy

Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!

Bulion wołowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Bulion warzywny

Oto baza wielu zup i dań – bulion! Sprawdź, jakie warzywa połączyć ze sobą, aby otrzymać z nich niezwykle smaczną esencję.

Bulion warzywny

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • bartk bartk
    907 dni temu
    gotować wywar warzywny żeby wlać 30 ml? nie mogę po prostu wlać wody?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    904 dni temu
    Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    904 dni temu
    Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
  • Renata Renata
    569 dni temu
    Bez sensu , prawda? Polecam z białym winem.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!