Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw i ziół
Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika.
Krok 2: Przygotowanie bulionu
Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.
Krok 3: Przekładanie do słoików
Wyparzone słoiki napełnić masą, zamknąć i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA
Jeśli dzieci nie będą z nami jadły, wywar warzywny można zastąpić białym winem.
Zobacz podobne
przepisy
Bulion drobiowy
Bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest bazą wielu klasycznych potraw. Może być stosowany w zapiekankach, daniach z ryżu i innych potrawach, które wymagają wykorzystania rosołu.
Bulion rybny
Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!
Bulion wołowy
Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!
Bulion warzywny
Oto baza wielu zup i dań – bulion! Sprawdź, jakie warzywa połączyć ze sobą, aby otrzymać z nich niezwykle smaczną esencję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
- Kawowe lody z nektarynką
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
- Chleb gryczany z miodem
- Ciasteczka bakaliowe
- Kolorowe naleśniczki
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Rosół z gęsi z warzywami
- Trifle kawowo-bananowy
- Gofry z kokosową śmietanką
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Lekka sałatka z rodzynkami
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Gęsty, domowy gulasz wołowy
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Bulion rybny
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Sylwestrowy deser czekoladowy z owocami lasu
- Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
687 dni temu
gotować wywar warzywny żeby wlać 30 ml? nie mogę po prostu wlać wody?
odpowiedz
683 dni temu
Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
683 dni temu
Jak najbardziej możesz dodać 30 ml wody lub białego wina.
349 dni temu
Bez sensu , prawda? Polecam z białym winem.