
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- łyżkę do szumowania
- sito
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: ŁĄCZYMY W GARNKU SKŁADNIKI BULIONU
Resztki ryb dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i przekładamy do garnka.
WSKAZÓWKA! Pamiętaj, by z resztek ryb usunąć skrzela, które mogą sprawić, że bulion stanie się gorzki.
Dodajemy umyte i obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler naciowy, czosnek pozbawiony łupin, koperek i cebulę podpieczoną na brązowy kolor na suchej patelni. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy zimną wodą.
Krok 2: GOTUJEMY I DOPRAWIAMY BULION
Całość zagotowujemy, a następnie gotujemy na średnim ogniu ok. 60 minut. W trakcie gotowania, zwłaszcza na wstępnym etapie, z powierzchni bulionu zbieramy szumowiny (pianę) za pomocą łyżki do szumowania. Gotowy wywar przelewamy do osobnego garnka lub naczynia przez sito. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Carpaccio z buraka
- Kotlety siekane z kurczaka
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)