
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- duży garnek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Marchewkę, pietruszkę oraz korzeń selera obieramy i wkładamy do garnka.
Kapustę włoską, seler naciowy, pieczarki, por, pęczek pietruszki i koperku myjemy i dodajemy do garnka. Na końcu dodajemy ząbki czosnku pozbawione łupin, suszone pomidory i cebulkę posiekaną i podsmażoną na suchej patelni na złoty kolor.
Krok 2: GOTUJEMY BULION
Całość zalewamy wodą, dodajemy ziarenka pieprzu, liście laurowe. Garnek stawiamy na małym ogniu, przykrywamy pokrywką tak, aby była lekko uchylona. Całość gotujemy ok. 4 godzin.
Krok 3: PRZELEWAMY I DOPRAWIAMY BULION
Bulion nie może się zagotować – wtedy będzie mętny. Całość odcedzamy, gdy warzywa staną się miękkie. Bulion doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze (0)