zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2: KROIMY I DUSIMY WARZYWA

Na patelni łączymy oliwę z odrobiną wody z gotującego się makaronu. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, posiekaną papryczkę chili (bez nasion) i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Doprawiamy solą.

Całość dusimy ok. 7 minut, uważając, by składniki się nie usmażyły – czosnek powinien pozostać biały.

Krok 3: PODAJEMY MAKARON

Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, razem z odrobiną wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy. Przekładamy na głębokie talerze. Z wierzchu oprószamy pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    85 dni temu
    Wege inspiracje z boczkiem :-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    84 dni temu
    Na załączonym filmiku Karol prezentuje makaron na 3 sposoby i faktycznie używa boczku, ale gwarantujemy, że przepis na pyszne Aglio, olio e peperoncino jest 100% wege:)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram