Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY MAKARON
Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI
Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.
Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy groszek sparzony wrzątkiem. Mieszamy.
Krok 3: PODAJEMY MAKARON
Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy parmezan i ponownie mieszamy całość. Makaron przekładamy na talerze.
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Prostotę klasycznych smaków w stylu włoskim znajdziesz w serowym tagliatelle Karola. Przygotuj kremowy sos na bazie śmietanki, gorgonzoli i białego wina!
Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym
Wykorzystaj pełnoziarnisty makaron, by przygotować spaghetti z sosem pomidorowym i klopsikami z indyka – z mniejszą ilością soli!
Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Chcesz przygotować klasyczny makaron we włoskim stylu? Wykorzystaj przepis Karola i podaj aglio e olio z papryczką chili!
Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Proste składniki – złożony smak! Makaron w prawdziwie włoskim stylu z serem i pieprzem według przepisu Karola zachwyci najbardziej wymagających wielbicieli tej wspaniałej kuchni. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Spaghetti z pesto z brokułu
- Makaron z sosem blue cheese
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Makaron po katalońsku z kiełbasą fuet
- Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
- Ciasto wiewiórka
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Gofry z jogurtem i borówkami
- Koktajl na odnowę – zielony z gruszką
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Makaron orecchiette ammollicate
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Tort malinowy
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Zupa z dyni i jabłek
- Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
- Jajka po rosyjsku
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Wegańska tarta z malinami
- Zakwas na barszcz czerwony
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
581 dni temu
Super przepis, jeszcze polecam dodać trochę śmietany
odpowiedz
1669 dni temu
Tagliatelle, fetuccine, papardelle - to długie wstążki makaronowe w postaci gniazd, moze Lidl przestanie sprzedawać połamane wstążki pod nazwą Tagliatelle?? To czysta profanacja jest i nie mozna krótkich polamanych wstążek nazywać TAGLIATELLE!! Tylko w Polskim Lidlu ta profanacja ma miejsce, się pytam dlaczego??
odpowiedz
1669 dni temu
Macieju, jeśli masz uwagi dotyczące jakości produktu, zachęcamy do kontaktu poprzez formularz sklepu Lidl dostępny pod linkiem: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport
1674 dni temu
Panie Karolu, proszę ściąć włosy... Są nieapetyczne...
odpowiedz
1652 dni temu
Niech Pan Karol wyglada tak, jak ma ochotę. Apetyczne i smaczne ma być przedstawione danie. „Gościowi” życzę trochę więcej zadowolenia z własnego życia by mniej przejmować się życiem i wyglądem innych ;)
1724 dni temu
Wygląda apetycznie, ale jeszcze nie robiłem :)
odpowiedz