zobacz film Paglia e fieno – makaron z groszkiem

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY MAKARON

Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI

Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.

Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy groszek sparzony wrzątkiem. Mieszamy.

Krok 3: PODAJEMY MAKARON

Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.

Dodajemy parmezan i ponownie mieszamy całość. Makaron przekładamy na talerze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Nika Nika
    365 dni temu
    Super przepis, jeszcze polecam dodać trochę śmietany

    odpowiedz

  • Maciej - wielbiciel kuchni włoskiej Maciej - wielbiciel kuchni włoskiej
    1453 dni temu
    Tagliatelle, fetuccine, papardelle - to długie wstążki makaronowe w postaci gniazd, moze Lidl przestanie sprzedawać połamane wstążki pod nazwą Tagliatelle?? To czysta profanacja jest i nie mozna krótkich polamanych wstążek nazywać TAGLIATELLE!! Tylko w Polskim Lidlu ta profanacja ma miejsce, się pytam dlaczego??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1453 dni temu
    Macieju, jeśli masz uwagi dotyczące jakości produktu, zachęcamy do kontaktu poprzez formularz sklepu Lidl dostępny pod linkiem: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport
  • Gość Gość
    1459 dni temu
    Panie Karolu, proszę ściąć włosy... Są nieapetyczne...

    odpowiedz

  • Gordon Gordon
    1436 dni temu
    Niech Pan Karol wyglada tak, jak ma ochotę. Apetyczne i smaczne ma być przedstawione danie. „Gościowi” życzę trochę więcej zadowolenia z własnego życia by mniej przejmować się życiem i wyglądem innych ;)
  • Marcin Marcin
    1508 dni temu
    Wygląda apetycznie, ale jeszcze nie robiłem :)

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!