Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY MAKARON
Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI
Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.
Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy groszek sparzony wrzątkiem. Mieszamy.
Krok 3: PODAJEMY MAKARON
Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy parmezan i ponownie mieszamy całość. Makaron przekładamy na talerze.
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Prostotę klasycznych smaków w stylu włoskim znajdziesz w serowym tagliatelle Karola. Przygotuj kremowy sos na bazie śmietanki, gorgonzoli i białego wina!
Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym
Wykorzystaj pełnoziarnisty makaron, by przygotować spaghetti z sosem pomidorowym i klopsikami z indyka – z mniejszą ilością soli!
Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Chcesz przygotować klasyczny makaron we włoskim stylu? Wykorzystaj przepis Karola i podaj aglio e olio z papryczką chili!
Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Proste składniki – złożony smak! Makaron w prawdziwie włoskim stylu z serem i pieprzem według przepisu Karola zachwyci najbardziej wymagających wielbicieli tej wspaniałej kuchni. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Sernik piernikowy
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
603 dni temu
Super przepis, jeszcze polecam dodać trochę śmietany
odpowiedz
1690 dni temu
Tagliatelle, fetuccine, papardelle - to długie wstążki makaronowe w postaci gniazd, moze Lidl przestanie sprzedawać połamane wstążki pod nazwą Tagliatelle?? To czysta profanacja jest i nie mozna krótkich polamanych wstążek nazywać TAGLIATELLE!! Tylko w Polskim Lidlu ta profanacja ma miejsce, się pytam dlaczego??
odpowiedz
1690 dni temu
Macieju, jeśli masz uwagi dotyczące jakości produktu, zachęcamy do kontaktu poprzez formularz sklepu Lidl dostępny pod linkiem: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport
1696 dni temu
Panie Karolu, proszę ściąć włosy... Są nieapetyczne...
odpowiedz
1674 dni temu
Niech Pan Karol wyglada tak, jak ma ochotę. Apetyczne i smaczne ma być przedstawione danie. „Gościowi” życzę trochę więcej zadowolenia z własnego życia by mniej przejmować się życiem i wyglądem innych ;)
1745 dni temu
Wygląda apetycznie, ale jeszcze nie robiłem :)
odpowiedz