zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY MAKARON

Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI

Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.

Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy groszek sparzony wrzątkiem. Mieszamy.

Krok 3: PODAJEMY MAKARON

Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.

Dodajemy parmezan i ponownie mieszamy całość. Makaron przekładamy na talerze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Marcin Marcin
    26 dni temu
    Wygląda apetycznie, ale jeszcze nie robiłem :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram