zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • rózgę kuchenną

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY

Parmigiano reggiano i pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte sery łączymy w misce. Dodajemy pieprz. Mieszamy.

Dolewamy 3 łyżki wody z gotującego się makaronu i mieszamy całość za pomocą rózgi kuchennej, aż ser się rozpuści.

Krok 3: PODAJEMY MAKARON

Do miski przekładamy gorący makaron z odrobiną wody po gotowaniu. Potrząsamy miską, mieszając sos, by nabrał kremowej konsystencji i w całości oblepił makaron.

Makaron przekładamy na talerze. Z wierzchu oprószamy czarnym pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram