Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotowane na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGNIATAMY AWOKADO
Awokado przekrawamy na pół i pozbawiamy pestki. Następnie wyjmujemy miąższ, przekładamy go do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca.
KROK 2: MIESZAMY AWOKADO Z MAJONEZEM
Do awokado dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając łyżką pozostałe kawałki awokado.
KROK 3: FASZERUJEMY JAJKA
Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół. Na każdą z połówek wykładamy porcję majonezu z awokado.
KROK 4: DEKORUJEMY JAJKA
Szczypiorek drobno siekamy, a rzodkiewkę kroimy w plastry. Jajka oprószamy szczypiorkiem i dekorujemy rzodkiewką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)