Jajka z majonezem i awokado

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Jajka ugotowane na twardo.

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZGNIATAMY AWOKADO

Awokado przekrawamy na pół i pozbawiamy pestki. Następnie wyjmujemy miąższ, przekładamy go do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca.

KROK 2: MIESZAMY AWOKADO Z MAJONEZEM

Do awokado dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając łyżką pozostałe kawałki awokado.

KROK 3: FASZERUJEMY JAJKA

Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół. Na każdą z połówek wykładamy porcję majonezu z awokado.

KROK 4: DEKORUJEMY JAJKA

Szczypiorek drobno siekamy, a rzodkiewkę kroimy w plastry. Jajka oprószamy szczypiorkiem i dekorujemy rzodkiewką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!