zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZESMAŻAMY WĄTRÓBKI

Oczyszczone wątróbki przesmażamy na patelni tak, by przypiekły się z zewnątrz na złoty kolor, a w środku pozostały miękkie. Odkładamy na talerz, by lekko przestygły.

Krok 2: MIELEMY WĄTRÓBKĘ

Przestudzoną wątróbkę mielemy w naczyniu blendera. Dodajemy gałkę muszkatołową startą na tarce o drobnych oczkach, mielony pieprz biały, czosnek i suszony tymianek roztarty w dłoniach.

Dodajemy schłodzone, twarde masło. Miksujemy na gładką, jednolitą masę. Doprawiamy solą. Dodajemy ocet balsamiczny i brandy. Ponownie miksujemy.

Krok 3: PODAJEMY PASZTET

Pasztet przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekane suszone śliwki. Mieszamy. Dekorujemy ulubionymi, świeżymi ziołami.

Opcjonalnie: możemy połączyć pasztet z wątróbek drobiowych z wegańskim pasztetem Kingi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram