![Ciasto z profiterolkami Ciasto z profiterolkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1c3d9695bbcf-d667cecc8734-KW11_Ciasto_z_profiterolkami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYKŁADAMY DNO TORTOWNICY MASĄ
Masło roztapiamy w garnuszku, ciasteczka Cantuccini drobno kruszymy. Ciasteczka mieszamy z masłem i rozprowadzamy na dnie tortownicy, lekko ugniatając łyżką.
KROK 2: MOCZYMY ŻELATYNĘ
Listki żelatyny moczymy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie ubijamy śmietanę w wysokim naczyniu.
KROK 3: SER ŁĄCZYMY ZE ŚMIETANĄ
Następnie łączymy ser ricotta z ubitą śmietaną, cukrem i żelatyną do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy posiekaną, kandyzowaną skórkę pomarańczową i delikatnie mieszamy.
KROK 4: CHŁODZIMY CIASTO W LODÓWCE
Gotową masę rozsmarowujemy na spodzie z ciasteczek i wstawiamy do lodówki co najmniej na 4 godziny. Schłodzone ciasto dekorujemy listkami mięty, malinami i profiterolkami.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto poduszkowiec
Miękkie jak poduszeczka i doskonale serowe! To ciasto zachwyca jednak nie tylko wyjątkowym smakiem, ale też wyglądem. Przygotuj je i wywołaj uśmiech na twarzach bliskich!
![Ciasto poduszkowiec](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5c370297933-70e1f5b68c8c-kw05-2022-ciasto-poduszkowiec-pawel-malecki_1200x700.webp)
Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
To najlepsze wegańskie ciasto, jakie można sobie wyobrazić! Cudownie słodkie, z ekstremalnie kokosowym kremem. Jest lekkie, bo słodzone ksylitolem!
![Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/db1d67c18c0c-488abe8ab629-P5290441.webp)
Ciasto zebra
Sporu dotyczącego pasków zebry z pewnością nie rozstrzygniemy, ale zawsze możemy zrobić przepyszne ciasto zebrę, którego każdy paseczek smakuje idealnie!
![Ciasto zebra](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cbea9b6a4895-f2f321a2d57e-36487_LPL_BS_Prosty_Przepis_i_Miniatury_na_YT_KW13_1250x750.webp)
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
![Ciasto marchewkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/452de7ba436c-6fb5268bb6-KW_08_portal_ciasto_marchewkowe_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Tarta z kremem katalońskim
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Torcik wiśniowy
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Tarta z kiszoną kapustą
- Guacamole z pomidorami
- Tort arbuzowy
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Sernik dyniowy
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Palia w cytrynach
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Serniczkowe zajączki
- Suflety z serem munster
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Komentarze (0)