Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYKŁADAMY DNO TORTOWNICY MASĄ
Masło roztapiamy w garnuszku, ciasteczka Cantuccini drobno kruszymy. Ciasteczka mieszamy z masłem i rozprowadzamy na dnie tortownicy, lekko ugniatając łyżką.
KROK 2: MOCZYMY ŻELATYNĘ
Listki żelatyny moczymy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie ubijamy śmietanę w wysokim naczyniu.
KROK 3: SER ŁĄCZYMY ZE ŚMIETANĄ
Następnie łączymy ser ricotta z ubitą śmietaną, cukrem i żelatyną do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy posiekaną, kandyzowaną skórkę pomarańczową i delikatnie mieszamy.
KROK 4: CHŁODZIMY CIASTO W LODÓWCE
Gotową masę rozsmarowujemy na spodzie z ciasteczek i wstawiamy do lodówki co najmniej na 4 godziny. Schłodzone ciasto dekorujemy listkami mięty, malinami i profiterolkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)