zobacz film Corn dog

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • drewniane szpadki do szaszłyków
  • wysokie naczynie
  • blender ręczny

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Suche składniki ciasta łączymy w wysokim naczyniu i dodajemy do nich mokre składniki. Dokładnie blendujemy na gładką masę, powoli dolewając ciepłą wodę, aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2: SMAŻYMY CORN DOGI

Olej rozgrzewamy w garnku do odpowiedniej temperatury, którą sprawdzamy, wrzucając do środka odrobinę mąki – nie powinna brązowieć.

Przekrojone na pół parówki nadziewamy na szpadki, zanurzamy w cieście i smażymy chwilę na złoty kolor.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Marchew i ogórek tniemy obieraczką na cienkie paski i łączymy z sałatą w misce. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, pokrojone suszone pomidory i porwane liście bazylii.

Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z suszonych pomidorów. Mieszamy i dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.

Corn dogi podajemy z sałatką od razu po usmażeniu.  

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (12)

Avatar
  • GOŚĆ GOŚĆ
    178 dni temu
    kocham to danie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    839 dni temu
    Super przepis tylko tak dużych opakowań parówek chyba nie sprzedają. Zużyłam 3 opakowania i nie wykorzystałam nawet połowy ciasta. Dobrzy byłoby podać konkretne proporcje następnym razem

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1300 dni temu
    bardzo fajny przepis polecam tylko ja zamiast mąki kukurydzianej dodałam zwykłą i tak były dobre

    odpowiedz

  • bendzie dobrze bendzie dobrze
    1575 dni temu
    Naprawde smaczeen dobre uwielbiam je kocham was trzymajcie sie

    odpowiedz

  • bendzie dobrze bendzie dobrze
    1575 dni temu
    buziaczki <3
  • Gość Gość
    1717 dni temu
    Naprawde smaczne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1717 dni temu
    Ale super danie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2267 dni temu
    corn bread not wheat flour

    odpowiedz

  • Gość.PL Gość.PL
    2109 dni temu
    It uses both and this is a polish website, my dude.
  • Gość Gość
    2267 dni temu
    sorry but this is wrong, it must be corn bread surrounding the hot dog not wheat flour former chef

    odpowiedz

  • :/ :/
    1300 dni temu
    im sorry but this is polish webside and i think that the translator say wrong
  • Gość Gość
    2273 dni temu
    Fajne! Dzięki Panie Karolu!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!