Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- drewniane szpadki do szaszłyków
- wysokie naczynie
- blender ręczny
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Suche składniki ciasta łączymy w wysokim naczyniu i dodajemy do nich mokre składniki. Dokładnie blendujemy na gładką masę, powoli dolewając ciepłą wodę, aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany.
Krok 2: SMAŻYMY CORN DOGI
Olej rozgrzewamy w garnku do odpowiedniej temperatury, którą sprawdzamy, wrzucając do środka odrobinę mąki – nie powinna brązowieć.
Przekrojone na pół parówki nadziewamy na szpadki, zanurzamy w cieście i smażymy chwilę na złoty kolor.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Marchew i ogórek tniemy obieraczką na cienkie paski i łączymy z sałatą w misce. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, pokrojone suszone pomidory i porwane liście bazylii.
Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z suszonych pomidorów. Mieszamy i dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
Corn dogi podajemy z sałatką od razu po usmażeniu.
Zobacz podobne
przepisy
Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.
Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
Delikatne bułki, soczyste kiełbaski i pachnąca, smażona cebula. Słynny fast food w domowej, niezwykle pysznej odsłonie!
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Warzywa w tempurze
- Chrupiący owsiany kurczak
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Naleśniki ze szparagami
- Sushi
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Racuchy z jabłkami
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Pieczone pierogi z kurkami
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
- Wielkopolski street food – pyzy z kaczką
- Pizza margherita – przepis
- Piada wraps
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
- Suflety z serem munster
- Proste gołąbki greckie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
31 dni temu
..
odpowiedz
223 dni temu
kocham to danie.
odpowiedz
884 dni temu
Super przepis tylko tak dużych opakowań parówek chyba nie sprzedają. Zużyłam 3 opakowania i nie wykorzystałam nawet połowy ciasta. Dobrzy byłoby podać konkretne proporcje następnym razem
odpowiedz
1344 dni temu
bardzo fajny przepis polecam tylko ja zamiast mąki kukurydzianej dodałam zwykłą i tak były dobre
odpowiedz
1619 dni temu
Naprawde smaczeen dobre uwielbiam je kocham was trzymajcie sie
odpowiedz
1619 dni temu
buziaczki <3
1762 dni temu
Naprawde smaczne
odpowiedz
1762 dni temu
Ale super danie
odpowiedz
2311 dni temu
corn bread not wheat flour
odpowiedz
2153 dni temu
It uses both and this is a polish website, my dude.
2311 dni temu
sorry but this is wrong, it must be corn bread surrounding the hot dog not wheat flour former chef
odpowiedz
1344 dni temu
im sorry but this is polish webside and i think that the translator say wrong
2318 dni temu
Fajne! Dzięki Panie Karolu!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie