zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • drewniane szpadki do szaszłyków
  • wysokie naczynie
  • blender ręczny

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Suche składniki ciasta łączymy w wysokim naczyniu i dodajemy do nich mokre składniki. Dokładnie blendujemy na gładką masę, powoli dolewając ciepłą wodę, aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2: SMAŻYMY CORN DOGI

Olej rozgrzewamy w garnku do odpowiedniej temperatury, którą sprawdzamy, wrzucając do środka odrobinę mąki – nie powinna brązowieć.

Przekrojone na pół parówki nadziewamy na szpadki, zanurzamy w cieście i smażymy chwilę na złoty kolor.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Marchew i ogórek tniemy obieraczką na cienkie paski i łączymy z sałatą w misce. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, pokrojone suszone pomidory i porwane liście bazylii.

Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z suszonych pomidorów. Mieszamy i dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.

Corn dogi podajemy z sałatką od razu po usmażeniu.  

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    26 dni temu
    corn bread not wheat flour

    odpowiedz

  • Gość Gość
    26 dni temu
    sorry but this is wrong, it must be corn bread surrounding the hot dog not wheat flour former chef

    odpowiedz

  • Gość Gość
    33 dni temu
    Fajne! Dzięki Panie Karolu!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram