Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.
Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.
Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (5)
3557 dni temu
Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.
Odpowiedz
3365 dni temu
Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
3611 dni temu
zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne
Odpowiedz
3650 dni temu
Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴
Odpowiedz
3338 dni temu
popieram