
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.
Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.
Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Sernik na zimno w słoiku
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Owsianka na mleku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
3440 dni temu
Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.
odpowiedz
3248 dni temu
Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
3493 dni temu
zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne
odpowiedz
3533 dni temu
Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴
odpowiedz
3221 dni temu
popieram