
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.
Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.
Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.
Komentarze (5)
2557 dni temu
Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.
odpowiedz
2365 dni temu
Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
2611 dni temu
zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne
odpowiedz
2650 dni temu
Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴
odpowiedz
2338 dni temu
popieram
zobacz wszystkie