Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.

Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.

Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Dorka Dorka
    3129 dni temu
    Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.

    odpowiedz

  • Marianonline Marianonline
    2937 dni temu
    Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
  • JO JO
    3182 dni temu
    zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3222 dni temu
    Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴

    odpowiedz

  • Okrasa3383 Okrasa3383
    2910 dni temu
    popieram

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!