Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.
Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.
Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!
Wegańskie hot dogi z soczewicy
Przygotowane z soczewicy wegańskie kiełbaski w połączeniu z pysznymi dodatkami z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom fast foodu i nie tylko. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Hamburger z grillowanym pomidorem i cebulą
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Chrupiący owsiany kurczak
- Smażona wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i ciecierzycą
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Deser cassata alla siciliana
- Pieczone burgery z indyka
- Hot dog
- Kotlety mielone z purée
- Suflet Salzburger Nockerl z konfiturą żurawinową
- Holenderskie frikandele
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Zielony falafel burger
- Piyaz
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Włoski deser „Fragola”
- Pizza cztery pory roku
- Warkocz cynamonowo - marcepanowy
- Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- Kotleciki z soczewicy
- Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
- Flan Valencia
- Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
- Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Wegańskie sernikobrownie
- Kurczak w winie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3129 dni temu
Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.
odpowiedz
2937 dni temu
Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
3182 dni temu
zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne
odpowiedz
3222 dni temu
Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴
odpowiedz
2910 dni temu
popieram