Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.

Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.

Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Dorka Dorka
    880 dni temu
    Wczoraj robiłam. Pyszne! Świetny przepis.

    odpowiedz

  • Marianonline Marianonline
    688 dni temu
    Wczoraj? 191 dni temu, czyli Wielkanoc 2016, 21 marca. W sumie to niezły sposób na białą kiełbasę, której w drugi dzień świąt wszyscy mają po dziurki w nosie. W ten sposób rodzi się nowa świecka tradycja - wielkanocny hot-dog
  • JO JO
    933 dni temu
    zrobiłem i palce lizać. Kiełbaski mogę porównać do tych, serwowanych przez ulicznych sprzedawców w miastach Bawarii - polecam, bo wykonanie jest banalne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    972 dni temu
    Bardzo chętnie zrobię the hot-dogi wygladaja smacznie 🍴

    odpowiedz

  • Okrasa3383 Okrasa3383
    661 dni temu
    popieram

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram