Hot dogi z frankfurterkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię grillową lub rozgrzany grill

Sposób przygotowania:

Krok 1: Grillujemy frankfurterki i bagietki

Bagietki przekrawamy na dwie równe części. Następnie nacinamy je wzdłuż, tak aby utworzyła się kieszonka. Tak przygotowane bagietki wraz z frankfurterkami grillujemy z każdej strony ok. 3 minut na patelni grillowej lub rozgrzanym grillu.

Krok 2: Składamy hot dogi

Do bagietek wkładamy frankfurterki, następnie nakładamy ketchup. Korniszony kroimy na mniejsze kawałki i układamy na warstwie ketchupu. Tak przygotowane hot dogi posypujemy prażoną cebulką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!