Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową lub rozgrzany grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Grillujemy frankfurterki i bagietki
Bagietki przekrawamy na dwie równe części. Następnie nacinamy je wzdłuż, tak aby utworzyła się kieszonka. Tak przygotowane bagietki wraz z frankfurterkami grillujemy z każdej strony ok. 3 minut na patelni grillowej lub rozgrzanym grillu.
Krok 2: Składamy hot dogi
Do bagietek wkładamy frankfurterki, następnie nakładamy ketchup. Korniszony kroimy na mniejsze kawałki i układamy na warstwie ketchupu. Tak przygotowane hot dogi posypujemy prażoną cebulką.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...
Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.
Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przekąska na mniejszy głód dla Ciebie i bliskich? W dodatku w bezmięsnej odsłonie? Oto smaczna alternatywa dla wegetarian: hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i apetycznym sosem! Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Wegańska ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kapusta z grochem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto marchewkowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)