Grillowane kebabczety wołowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Przygotowanie

Wszystkie składniki dipu dokładnie mieszamy: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, 1/2 łyżki płynnego miodu, szczyptę cynamonu, 1 rozdrobniony ząbek czosnku, startą skórkę z 1 limonki i szczyptę curry.

Kroimy i siekamy po kolei: dymki - cebulkę i szczypiorek, czosnek, papryczkę chili, kolendrę, dodajemy sos sojowy, przyprawy i wbijamy jajko do mięsa mielonego i dobrze wyrabiamy.

Formujemy z masy podłużne kotleciki i nabijamy je delikatnie na szpikulce. Wkładamy na 15 minut do lodówki.

Posmarowane olejem kebabczety grillujemy ok. 10-12 minut, obracając.

Jak podawać

Serwujemy z zieloną sałatą i orientalnym dipem pomarańczowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    1810 dni temu
    Dip nie jest dipem, nie nadaje się do niczego, same kebabczety jak najbardziej spoko

    odpowiedz

  • Michas Michas
    1941 dni temu
    Ciekawe czy w piekarniku wyjdą

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1941 dni temu
    Wyjdą :)
  • edith edith
    3911 dni temu
    Faktycznie super, sprawdziły sie na imprezie ale obowiązkowo trzeba dodać sos. Ja zrobiłam 3 różne i goście się zajadali.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3964 dni temu
    Drogi Gościu, patelnia grillowa świetnie się do tego nada :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3964 dni temu
    Czy można wykorzystać patelnię grilową?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4002 dni temu
    przepyszne, kolendrę zastępuję natką pietruszki, jutro będę robiła 4 raz :P poleeecccaaaam!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1368 dni temu
    A można poprosić przepis na sos do tego
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1367 dni temu
    Do tego dania rekomendujemy przygotowanie orientalnego dipu pomarańczowego według wskazówek zawartych w przepisie: wszystkie składniki dipu dokładnie mieszamy: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, 1/2 łyżki płynnego miodu, szczyptę cynamonu, 1 rozdrobniony ząbek czosnku, startą skórkę z 1 limonki i szczyptę curry. Jeśli owocowe smaki sosów nie są jednak twoimi ulubionymi, możesz podać kebabczety z innym, dowolnym sosem :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!