Grillowane kebabczety wołowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Przygotowanie

Wszystkie składniki dipu dokładnie mieszamy: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, 1/2 łyżki płynnego miodu, szczyptę cynamonu, 1 rozdrobniony ząbek czosnku, startą skórkę z 1 limonki i szczyptę curry.

Kroimy i siekamy po kolei: dymki - cebulkę i szczypiorek, czosnek, papryczkę chili, kolendrę, dodajemy sos sojowy, przyprawy i wbijamy jajko do mięsa mielonego i dobrze wyrabiamy.

Formujemy z masy podłużne kotleciki i nabijamy je delikatnie na szpikulce. Wkładamy na 15 minut do lodówki.

Posmarowane olejem kebabczety grillujemy ok. 10-12 minut, obracając.

Jak podawać

Serwujemy z zieloną sałatą i orientalnym dipem pomarańczowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • edith edith
    1665 dni temu
    Faktycznie super, sprawdziły sie na imprezie ale obowiązkowo trzeba dodać sos. Ja zrobiłam 3 różne i goście się zajadali.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1719 dni temu
    Drogi Gościu, patelnia grillowa świetnie się do tego nada :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1719 dni temu
    Czy można wykorzystać patelnię grilową?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1756 dni temu
    przepyszne, kolendrę zastępuję natką pietruszki, jutro będę robiła 4 raz :P poleeecccaaaam!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram