Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i krótko podsmażamy cebulę. Zdejmujemy ją z patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY OGÓREK I RUKOLĘ
Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Rukolę myjemy i osuszamy.
KROK 3: GRILLUJEMY KIEŁBASKI
Wegetariańskie kiełbaski grillujemy na średnim ogniu z każdej strony. Na grillu podpiekamy również bułki do hot dogów.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Bułki przekrawamy wzdłuż na pół. W bułkach umieszczamy po kolei: rukolę, kiełbaski, plasterki ogórka, musztardę, smażoną i prażoną cebulę, sos BBQ i surówkę z kapusty.
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!
Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przekąska na mniejszy głód dla Ciebie i bliskich? W dodatku w bezmięsnej odsłonie? Oto smaczna alternatywa dla wegetarian: hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i apetycznym sosem! Spróbuj!
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)