Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i krótko podsmażamy cebulę. Zdejmujemy ją z patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY OGÓREK I RUKOLĘ
Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Rukolę myjemy i osuszamy.
KROK 3: GRILLUJEMY KIEŁBASKI
Wegetariańskie kiełbaski grillujemy na średnim ogniu z każdej strony. Na grillu podpiekamy również bułki do hot dogów.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Bułki przekrawamy wzdłuż na pół. W bułkach umieszczamy po kolei: rukolę, kiełbaski, plasterki ogórka, musztardę, smażoną i prażoną cebulę, sos BBQ i surówkę z kapusty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Guacamole
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)