zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • patelnię grillową
  • wykałaczki

Krok 1: Gotujemy parówki

Parówki gotujemy w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szalotkę pokrojoną w plastry. Na patelni grillowej grillujemy plastry boczku, a następnie odsączamy je na ręczniku papierowym.

Krok 2: Podgrzewamy bułki

Na tej samej patelni podgrzewamy przekrojone na pół bułki. Podsmażoną szalotkę posypujemy odrobiną brązowego cukru. Ogórki konserwowe kroimy w plastry.

Krok 3: Łączymy składniki hot doga

W misce mieszamy kilka łyżeczek musztardy i dwa rodzaje mielonej papryki. Sosem smarujemy dwie części bułki. Na jedną część wykładamy parówkę, cebulkę i boczek. Przykrywamy drugą częścią bułki i spinamy wykałaczkami. Bułkę kładziemy na boku, dodajemy ogórki i polewamy keczupem. Tak samo postępujemy z resztą składników.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    331 dni temu
    Takie ciągłe zdrabnianie przez prowadzącego (bułeczki , paróweczki, ogóreczki, itd.) jest infantylne i dziecinne. Poważny i normalny :-) facet tak nie mówi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    373 dni temu
    Wole Hotdoga od kuchnikwasiora.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram