 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- blender z trybem pulsacyjnym
- folię spożywczą
- grill lub patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA HOT DOGI
Soczewicę gotujemy w wodzie z liściem laurowym przez ok. 10 minut, aż będzie miękka. Następnie ją odcedzamy i wyrzucamy liść laurowy. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, oprószamy solą i odkładamy na sito, aby odcedzić ją z nadmiaru wody.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Szalotkę kroimy w bardzo drobną kostkę, a czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawę do mięsa. Całość smażymy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając. Następnie dodajemy mocno odciśniętą cukinię i smażymy składniki przez ok. 5 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KIEŁBASKI
Przesmażone składniki i soczewicę dodajemy do kielicha blendera i miksujemy je przy użyciu trybu pulsacyjnego, aż składniki się połączą. Następnie dodajemy mąkę i płatki owsiane i powtarzamy czynność.
KROK 4: CHŁODZIMY KIEŁBASKI
Masę studzimy. Następnie formujemy z niej kiełbaski, które zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy przez minimum 30 minut w lodówce.
KROK 5: GRILLUJEMY KIEŁBASKI
Schłodzone kiełbaski odwijamy z folii spożywczej i grillujemy posmarowane oliwą.
KROK 6: PODAJEMY HOT DOGI
Bułki grillujemy, aż nabiorą lekko złotego koloru. Korniszony kroimy w plasterki. Do każdej bułki wkładamy po kiełbasce, dodajemy plastry korniszonów, prażoną cebulkę, ketchup i musztardę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)