Ciasto krówkowe bez pieczenia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • dość głębokie naczynie o wymiarach 16 x 24 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ

W garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, żeby poziom wody sięgał poniżej krawędzi miski. Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy do miski i cały czas mieszamy, aż się roztopi.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM

Do miski dodajemy mascarpone, śmietankę i cukier puder. Całość miksujemy, aż powstanie jednolity krem.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Truskawki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Orzechy laskowe dość drobno siekamy.

KROK 4: SKŁADAMY CIASTO

Na dnie naczynia układamy herbatniki. Następnie smarujemy je połową kremu, masą krówkową i drugą połową kremu. Na kremie układamy truskawki, oblewamy ciasto roztopioną czekoladą i oprószamy całość orzechami laskowymi. Przed podaniem chłodzimy w lodówce przez min. 2 godziny.

WSKAZÓWKA! Gdyby masa krówkowa była trudna do rozprowadzenia, warto podgrzać ją przez chwilę w garnku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!