Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- dość głębokie naczynie o wymiarach 16 x 24 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ
W garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, żeby poziom wody sięgał poniżej krawędzi miski. Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy do miski i cały czas mieszamy, aż się roztopi.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Do miski dodajemy mascarpone, śmietankę i cukier puder. Całość miksujemy, aż powstanie jednolity krem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Truskawki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Orzechy laskowe dość drobno siekamy.
KROK 4: SKŁADAMY CIASTO
Na dnie naczynia układamy herbatniki. Następnie smarujemy je połową kremu, masą krówkową i drugą połową kremu. Na kremie układamy truskawki, oblewamy ciasto roztopioną czekoladą i oprószamy całość orzechami laskowymi. Przed podaniem chłodzimy w lodówce przez min. 2 godziny.
WSKAZÓWKA! Gdyby masa krówkowa była trudna do rozprowadzenia, warto podgrzać ją przez chwilę w garnku.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
Ciasto kokosowo-ananasowe
Niesamowicie intensywne i różnorodne w smaku ciasto z musem czekoladowym, kokosowym i kremem angielskim. Lekkie i pyszne.
Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
Łatwy w przygotowaniu, bardzo aromatyczny wypiek z suszonymi morelami i warstwą gęstego lukru. Rozpływa się w ustach!
Ciasto cynamonowe z gruszkami
Prosty sposób na oryginalny wypiek! Soczyste gruszki ukryte w aromatycznym, cynamonowym cieście zaskakują smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pizza bez drożdży
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Kanapka rybaka
- Tarta z owocami kaki
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
- Krem pierniczkowy
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
- CIASTO MILIONERA
- Pieczone szparagi à la caprese
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
49 dni temu
TAKIE ZAJEBISTE DANAI ZE AZ BY KUCHARZ WYZLIZAL DO CZYSTOSCI
odpowiedz