Ciasto krówkowe bez pieczenia

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • dość głębokie naczynie o wymiarach 16 x 24 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ

W garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, żeby poziom wody sięgał poniżej krawędzi miski. Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy do miski i cały czas mieszamy, aż się roztopi.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM

Do miski dodajemy mascarpone, śmietankę i cukier puder. Całość miksujemy, aż powstanie jednolity krem.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Truskawki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Orzechy laskowe dość drobno siekamy.

KROK 4: SKŁADAMY CIASTO

Na dnie naczynia układamy herbatniki. Następnie smarujemy je połową kremu, masą krówkową i drugą połową kremu. Na kremie układamy truskawki, oblewamy ciasto roztopioną czekoladą i oprószamy całość orzechami laskowymi. Przed podaniem chłodzimy w lodówce przez min. 2 godziny.

WSKAZÓWKA! Gdyby masa krówkowa była trudna do rozprowadzenia, warto podgrzać ją przez chwilę w garnku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • TAKIE ZAJEBISTE DANAI ZE AZ BY KUCHARZ WYZLIZAL DO CZYSTOSCI TAKIE ZAJEBISTE DANAI ZE AZ BY KUCHARZ WYZLIZAL DO CZYSTOSCI
    320 dni temu
    TAKIE ZAJEBISTE DANAI ZE AZ BY KUCHARZ WYZLIZAL DO CZYSTOSCI

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!