Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY WARZYWA
Od szparagów odkrawamy zdrewniałe końcówki, pomidorki kroimy na pół. Warzywa przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
KROK 2: PODAJEMY DANIE
Upieczone warzywa przekładamy na talerz i wykładamy na nie kuleczki mozzarelli mini. Następnie danie skrapiamy kremem balsamicznym, ozdabiamy liśćmi bazylii i podajemy jeszcze ciepłe.
WSKAZÓWKA! Warzywa możesz podpiec jeszcze ok. 3-5 minut po wyłożeniu na nie mozzarelli mini, aby ser się delikatnie roztopił.
Zobacz podobne
przepisy
Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
Skarby wiosny w niezwykłej odsłonie! Szparagi zapieczone w prostym cieście z trzech składników będą zaskakującą i pyszną przekąską dla wielbicieli sezonowych warzyw.
Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
Zobacz, jak przygotować łatwą i szybką przekąskę! Szparagi w szynce parmeńskiej ze śmietanowym dipem z parmezanem i bazylią!
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!
Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
Pyszne szparagi wraz z innymi warzywami podane na ciepło z purée z trybulą – wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Indyk w pesto
- Bagietka capresse
- Makaron ze szpinakiem i kurczakiem – najczęstsze pytania do tego prostego dania
- Szybkie tosty z grzybami
- Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
- Indyk ze szparagami
- Minipizze razowe z warzywami
- Zielone szparagi z burratą
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Szakszuka z wołowiną
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Fit makaron à la carbonara
- Kawowe babeczki z kubka
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Minitorciki z krewetkami
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Sos chrzanowy
- Carskie tosty
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
Komentarze (0)