Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Kromki chleba skrapiamy z jednej strony oliwą i podsmażamy je z jednej strony na rozgrzanej patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE
Wędzoną pierś kurczaka rozdrabniamy za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Poszarpaną pierś łączymy z pesto. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki, a burratę kroimy w plastry.
KROK 3: SKŁADAMY KANAPKI
Na podsmażoną stronę kromki chleba wykładamy kurczaka z pesto, suszone pomidory i kilka plastrów burraty. Składamy kanapki i skrapiamy je oliwą z zewnątrz.
KROK 4: PODSMAŻAMY KANAPKI
Kanapki umieszczamy na patelni i podsmażamy z obu stron, aż będą złotobrązowe, a burrata lekko się roztopi.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Welsch z północnej Francji z serem cheddar
Sycąca chlebowa zapiekanka z boczkiem, piwnym sosem i smażonym jajkiem. Tradycyjna, wiejska potrawa kuchni francuskiej.
Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
Grzanki z chrupiącymi szparagami to idealny początek dnia. Wypróbuj ten szybki przepis Kingi i zobacz, jak pyszne może być śniadanie!
Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Koktajle owocowe
- Hummus z bobu
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Caponata – przepis
- Kompot agrestowy
- Panini z grillowanymi warzywami
- Makaron z serem burrata
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Zielone szparagi z burratą
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Carskie tosty
- Ocet morelowy
- Szparagi à la caprese
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Fit makaron à la carbonara
- Sok z buraka – szybki przepis
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
Komentarze (0)