Kanapka z grillowanym serem halloumi
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię grillową

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY PITĘ

Pitę przekrawamy na pół, a następnie każdą połówkę przekrawamy wzdłuż. Wszystkie kawałki chlebka skrapiamy oliwą z obu stron i rumienimy na patelni grillowej.

KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI

Świeże składniki myjemy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory i ser halloumi kroimy w plastry, a ogórki konserwowe i oliwki w drobną kostkę. Suszoną papryczkę chili kruszymy w dłoniach, a tymianek siekamy.

KROK 3: DOPRAWIAMY OGÓRKI I OLIWKI

Posiekane ogórki i oliwki dokładnie mieszamy z 1 łyżeczką oleju, solą, pieprzem, papryczką chili i tymiankiem.

KROK 4: SMAŻYMY HALLOUMI

Halloumi smażymy na rozgrzanej patelni grillowej, aż nabierze złotego koloru i chrupkości.

KROK 5: PODAJEMY KANAPKI

Na każdy z chlebków pita wykładamy sos tzatziki, plastry pomidora, sałatę, oliwki i podsmażone halloumi. Kanapki podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!