Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZESMAŻAMY PIECZARKI

Pieczarki pokrojone w ćwiartki lub w talarki smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Staramy się nie mieszać ich zbyt często, by ładnie się zarumieniły. Dobrym rozwiązaniem jest mieszanie pieczarek co 3 minuty.

Dodajemy sos sojowy, zwiększamy ogień i smażymy, mieszając, kolejne 2 minuty. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.

Krok 2: SKŁADAMY KANAPKI

Bułki przekrawamy na pół. Na dolną kromkę wykładamy twaróg pokrojony w plastry (lub tofu w wersji wegańskiej). Twaróg lub tofu obficie smarujemy chrzanem.

Na warstwie chrzanu układamy przesmażone pieczarki, które następnie oprószamy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach (lub płatkami drożdżowymi w wersji wegańskiej).

Całość dekorujemy kiełkami słonecznika. Dolną kromkę z dodatkami przykrywamy górną kromką i lekko ją dociskamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    428 dni temu
    kolejny przepis, który w składzie zawiera ser podpuszczkowy, a pozycjonowany jest jako wegetariański : /

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    428 dni temu
    Faktycznie ten przepis błędnie trafił na listę przepisów wegetariańskich. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Na pocieszenie dajemy też znać, że tak jak Kinga podaje w treści, przepis można zweganizować zamieniając twaróg na tofu, a parmezan na płatki drożdżowe. Także, jeśli szukasz przepisu wegetariańskiego, możesz zamienić lub pominąć parmezan i nadal cieszyć się smakiem tej pysznej kanapki.
  • Gość2 Gość2
    412 dni temu
    "TAKŻE w wersji wegańskiej!" i "(LUB TOFU w wersji wegańskiej). Twaróg lub TOFU obficie smarujemy chrzanem."

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!