Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blachę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY I DOPRAWIAMY WARZYWA

Pieczarki i papryki kroimy w paseczki, cebulę w talarki. Warzywa przekładamy na blachę, oprószamy solą, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wszystko dobrze mieszamy i równomiernie rozkładamy. Warzywa pieczemy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.

KROK 2: DODAJEMY NATKĘ PIETRUSZKI

Upieczone warzywa wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekaną pietruszką i mieszamy. Podajemy z plastrami awokado i kawałkami limonki (można skropić warzywa sokiem z limonki). 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!