Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CIASTA
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
Na przygotowanej blasze rozsmarować ciasto na kształt prostokąta, piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
Cebulę obrać, przepołowić, włożyć do pojemnika, rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, potem także przełożyć do innego naczynia.
Oliwki pokroić na plasterki. Rukolę umyć i osuszyć, pokroić w poprzek na 5-cm kawałki. Szynkę podzielić na kawałki. Sos pomidorowy z solą, pieprzem i oregano włożyć do pojemnika i mieszać 10 sekund/prędkość 3.
KROK 3: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Obłożyć pizzę rukolą i szynką, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki długości 5 cm.
Zobacz podobne
przepisy
Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!
Pizza śniadaniowa na słodko
Słodka pizza śniadaniowa, czyli granola w wyjątkowej odsłonie! Duża liczba świeżych owoców i krótki czas przygotowania to idealne połączenie na rodzinne śniadanie. Sprawdź, jakie to proste!
Hiszpańska pizza
Coca mallorquina, czyli wywodzący się z Majorki hiszpański odpowiednik pizzy. Ten pyszny drożdżowy placek zapiekany z warzywami i innymi dodatkami inspirowanymi kuchnią w stylu hiszpańskim to świetny pomysł na przekąskę.
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Wrapy z sałaty z tofu
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Muffinki ze śliwkami
- Roladki z karpia gotowane na parze
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Placek ze śliwkami
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Pizza bez drożdży
- Kanapka rybaka
- Smoothie z mango
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
- Makaron z fasolką szparagową
- Bułeczki z chili
- Wieniec morelowo-figowy
- Makowe ślimaczki
- Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
- Letnia zupa z fasolką i pulpetami z indyka
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
Komentarze (2)
315 dni temu
Czas przygotowania 10minut. Piec 15 minut potem jeszcze raz 15 minut. Coś tu się chyba nie zgadza
odpowiedz
313 dni temu
Czas przygotowania w naszych przepisach to jedynie czas, który spędzamy faktycznie przygotowując danie np. krojąc składniki lub zawijając roladki. Pieczenie nie wymaga wykonywania żadnych czynności, także nie jest wliczane w czas przygotowania :)