Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I DOPRAWIAMY WARZYWA
Pieczarki i papryki kroimy w paseczki, cebulę w talarki. Warzywa przekładamy na blachę, oprószamy solą, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wszystko dobrze mieszamy i równomiernie rozkładamy. Warzywa pieczemy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.
KROK 2: DODAJEMY NATKĘ PIETRUSZKI
Upieczone warzywa wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekaną pietruszką i mieszamy. Podajemy z plastrami awokado i kawałkami limonki (można skropić warzywa sokiem z limonki).
Zobacz podobne
przepisy
Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
Doskonały pomysł na obiad, brunch lub kolację: kaszotto gryczane z pożywnymi i smacznymi dodatkami. Wypróbuj ten przepis i odkryj smak kaszy na nowo!
Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
Ten szybki w przygotowaniu obiad ze świeżych warzyw to kwintesencja lata! Kolorowe składniki, które w połączeniu z aromatycznym sosem z czosnku, cebuli, kurkumy i imbiru nabierają wyjątkowego smaku.
Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
Błyskawiczny obiad, który idealnie sprawdzi się w gorący dzień. Koniecznie wypróbuj fasolkę szparagową na ostro z dodatkiem sera feta i orzechów, czyli wegetariańskie danie, które zachwyci każdego!
Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
Pełna ziół sałatka z niepalonej kaszy gryczanej to idealny pomysł na obiad w letni dzień. Bogactwo smaków i aromatów, a także świeże warzywa z pewnością trafią w niejedne gusta!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gołąbki z kaszą gryczaną
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Wegański tort marchewkowy
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Kluski leniwe z tofu
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
- Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
- Pączki w wersji fit
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Sałatka z amarantusem
- Zupa z fasolki szparagowej
- Roladki z pizzy (low carb)
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Makowe ślimaczki
- Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
- Smoothie z mango
- Bułeczki z chili
- Placek ze śliwkami
- Kotleciki z komosy ryżowej
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Makaron z fasolką szparagową
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Wieniec morelowo-figowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)