Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I DOPRAWIAMY WARZYWA
Pieczarki i papryki kroimy w paseczki, cebulę w talarki. Warzywa przekładamy na blachę, oprószamy solą, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wszystko dobrze mieszamy i równomiernie rozkładamy. Warzywa pieczemy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.
KROK 2: DODAJEMY NATKĘ PIETRUSZKI
Upieczone warzywa wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekaną pietruszką i mieszamy. Podajemy z plastrami awokado i kawałkami limonki (można skropić warzywa sokiem z limonki).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)