Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i wystudź.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Czosnek i chili bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie zioła także bardzo drobno siekamy. Pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Brokuł kroimy na małe różyczki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Na czystej desce zioła łączymy z pecorino. Pistacje kruszymy pod ostrzem noża, delikatnie siekamy i dodajemy do pozostałych składników pesto. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: GOTUJEMY RÓŻYCZKI BROKUŁU
Różyczki brokułu dodajemy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy je ok. 3 minut, aby nadal były dość twarde i chrupiące. Następnie wyławiamy je z wody za pomocą łyżki cedzakowej i hartujemy w misce z wodą i lodem.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Posiekaną cebulę i papryczkę doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Następnie dodajemy je wraz z brokułami i pesto do kaszy. Całość skrapiamy oliwą, doprawiamy odrobiną soku z limonki, solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)