Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i wystudź.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Czosnek i chili bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie zioła także bardzo drobno siekamy. Pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Brokuł kroimy na małe różyczki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Na czystej desce zioła łączymy z pecorino. Pistacje kruszymy pod ostrzem noża, delikatnie siekamy i dodajemy do pozostałych składników pesto. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: GOTUJEMY RÓŻYCZKI BROKUŁU
Różyczki brokułu dodajemy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy je ok. 3 minut, aby nadal były dość twarde i chrupiące. Następnie wyławiamy je z wody za pomocą łyżki cedzakowej i hartujemy w misce z wodą i lodem.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Posiekaną cebulę i papryczkę doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Następnie dodajemy je wraz z brokułami i pesto do kaszy. Całość skrapiamy oliwą, doprawiamy odrobiną soku z limonki, solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
- Gołąbki z kaszą gryczaną
- Pikantne leczo ze schabem i cukinią
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
- Faszerowana kalarepa
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
- Naleśniki w sosie piwnym
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Bułeczki bolońskie
- Błyskawiczne pierniczki
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Wegetariańskie kanapki
- Lodowe kanapki dla dzieci
- Wegetariańska zapiekanka pasterska
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Piyaz
- Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
- Bibimbap z wołowiną
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Złote mleko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)