Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- głęboką patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
- łyżkę wazową
Sposób przygotowania:
Krok 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ, CZOSNEK, PIECZARKI I MARCHEWKĘ
W głębokiej patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy orzechy nerkowca. Smażymy chwilę, mieszając.
Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, oregano, tymianek, sól i pieprz. Smażymy dość intensywnie, aż pieczarki się zarumienią, uważając, by nie przypalić cebuli i czosnku.
Dodajemy marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, mieszamy i smażymy chwilę, aż składniki i smaki się połączą.
Krok 2: PRAŻYMY KASZĘ GRYCZANĄ I PODGRZEWAMY BULION
Na osobnej, suchej patelni na niewielkim ogniu prażymy surową kaszę, co jakiś czas mieszając.
WSKAZÓWKA! Prażenie kaszy pomaga wydobyć z niej więcej orzechowego smaku i aromatu, co pozytywnie wpłynie na ostateczny smak kaszotta.
W rondelku podgrzewamy bulion.
Krok 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Podprażoną kaszę dodajemy do podsmażonych warzyw, mieszamy. Zawartość patelni zalewamy 1 łyżką wazową podgrzanego bulionu, mieszamy i gotujemy, aż kasza wchłonie cały płyn. Czynność powtarzamy aż do wykorzystania całego bulionu.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Pod koniec gotowania opcjonalnie ponownie doprawiamy kaszotto oregano, tymiankiem, solą i pieprzem. Gotowe danie nakładamy na talerze.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto z młodą kapustą
Szukasz pomysłu na wykorzystanie kaszy pęczak? Wypróbuj prosty przepis Karola na kaszotto z młodą kapustą i aromatycznymi przyprawami.
Kaszotto z warzyw korzeniowych
Porcja warzyw i pożywnej kaszy w wyjątkowo smacznym daniu! Wykorzystaj przepis Karola na kaszotto warzywne i przygotuj wartościowy, roślinny obiad z prostych składników!
Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
Kaszotto to proste i bardzo smaczne danie, które zyskuje coraz więcej fanów! Przygotuj kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendra i zostań jednym z nich!
Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Minipizza z kabanosami
- Stek z jelenia
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
- Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
- Agarowe galaretki jagodowe
- Agarowe galaretki malinowe
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Kaszotto z warzyw korzeniowych
- Kaszotto z młodą kapustą
- Kalarepa faszerowana grochem
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Proste ciasto z truskawkami
- Surówka z białej kapusty
- Kotlety śledziowe
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Chlebek z pesto i kabanosami
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Zielony falafel burger
- Szaszłyki z jagnięciny
- Ogórkowa agua fresca
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)