Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy kaszotto
Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kaszę jaglaną płuczemy i osączamy. Szalotki i kaszę podsmażamy z 2 łyżkami gorącego oleju przez 1-2 minuty aż do zeszklenia. Dolewamy wino i gotujemy na wolnym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje. Dolewamy bulion, a następnie gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, w razie potrzeby dodajemy więcej bulionu. Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do spęcznienia na 15 minut.
Krok 2: Podsmażamy szparagi
Szparagi myjemy, obieramy od dołu na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce odcinamy. Kroimy lub strugamy w poprzek w plasterki o grubości ok. 1 cm. Czosnek niedźwiedzi przebieramy, myjemy i drobno siekamy. Szparagi podsmażamy na gorącym maśle przez 4-5 minut, obracając – doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3: Doprawiamy kaszotto
Czosnek niedźwiedzi dodajemy wraz z 80 g koziego sera do kaszotta i doprawiamy do smaku. Przekładamy na talerze, na wierzchu rozkładamy szparagi i dekorujemy pozostałym kozim serem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!
Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
Coś nietypowego – cannelloni z cukinii w roli tego charakterystycznego makaronu. Smaczna, lekka potrawa.
Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
Prosta zapiekanka doskonała na przyjęcia i rodzinne obiady. Jej tradycyjny polski smak przypadnie do gustu każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Burek z serem kozim i oliwkami
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Tajine z kurczaka z figami
- Pyszne ciasto gryczane
- Pierogi z mięsem
- Chłodnik z melona i mięty
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
- Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- Łopatka duszona w cydrze
- Polędwiczki wieprzowe po meksykańsku, Dla twardzieli
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)