Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- głęboką patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.
Krok 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.
Gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy marchew i paprykę pokrojone w kostkę oraz posiekaną kolendrę. Smażymy chwilę, aż smaki się połączą.
Krok 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie większość płynu. Co jakiś czas mieszamy.
Dodajemy przesmażonego kurczaka, ponownie mieszamy, a całość doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1195 dni temu
300g kaszy suchej czy ugotowanej?
Odpowiedz
1195 dni temu
W tym przepisie wykorzystujemy kaszę suchą, którą gotujemy wraz z warzywami w bulionie.