Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- głęboką patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.
Krok 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.
Gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy marchew i paprykę pokrojone w kostkę oraz posiekaną kolendrę. Smażymy chwilę, aż smaki się połączą.
Krok 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie większość płynu. Co jakiś czas mieszamy.
Dodajemy przesmażonego kurczaka, ponownie mieszamy, a całość doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami
Szparagi i quinoa, czyli szybkie kaszotto według przepisu Karola! Przygotuj je, zanim skończy się sezon!
Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!
Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!
Zobacz przepisy
na święta
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
894 dni temu
300g kaszy suchej czy ugotowanej?
odpowiedz
894 dni temu
W tym przepisie wykorzystujemy kaszę suchą, którą gotujemy wraz z warzywami w bulionie.