Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- głęboką patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.
Krok 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.
Gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy marchew i paprykę pokrojone w kostkę oraz posiekaną kolendrę. Smażymy chwilę, aż smaki się połączą.
Krok 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie większość płynu. Co jakiś czas mieszamy.
Dodajemy przesmażonego kurczaka, ponownie mieszamy, a całość doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami
Szparagi i quinoa, czyli szybkie kaszotto według przepisu Karola! Przygotuj je, zanim skończy się sezon!
Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!
Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Błyskawiczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
842 dni temu
300g kaszy suchej czy ugotowanej?
odpowiedz
842 dni temu
W tym przepisie wykorzystujemy kaszę suchą, którą gotujemy wraz z warzywami w bulionie.