Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- dużą i dość głęboką patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ
Mrożoną fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Następnie odcedzamy ją, przelewamy zimną wodą i osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym.
KROK 2: PODSMAŻAMY FASOLKĘ
Czosnek bardzo drobno siekamy i przekładamy na zimną patelnię. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, płatki chili, oregano i oliwę. Składniki podgrzewamy, aż zaczną pachnieć, i dodajemy ugotowaną fasolkę. Całość, cały czas mieszając, podgrzewamy przez ok. 1 minutę.
KROK 3: PODAJEMY FASOLKĘ
Fasolkę w przyprawach przekładamy na talerze, ozdabiamy pokruszonym serem feta i orzechami włoskimi. Danie podajemy na ciepło i opcjonalnie doprawiamy pieprzem do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Fasolka szparagowa z gremolatą
Fasolka szparagowa to prawdziwy symbol lata! Przygotuj ją w nowej odsłonie: z gremolatą, czyli wyjątkowym sosem na bazie natki pietruszki.
Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!
Fasolka w doborowym towarzystwie
Danie robi się dość szybko i prosto, a do tego jest niskokaloryczne i baaardzo pyszne!
Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
Zupełnie nowy sposób na przygotowanie pysznej fasolki szparagowej. Podana z kurkami i orzechami zaskoczy smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z pikantnymi brokułami
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Szparagi w boczku
- Zupa gyros
- Granita cytrynowa
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Koktajl sernikowy z malinami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Mrożona matcha latte
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Burgery na sałacie
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Faszerowane liście winogron
- Spaghetti z mulami
- Surówka z pora
- Kawowe babeczki z kubka
- Sos chrzanowy
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Chlebek mango
- Proste kimchi
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)