
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- dużą i dość głęboką patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ
Mrożoną fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Następnie odcedzamy ją, przelewamy zimną wodą i osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym.
KROK 2: PODSMAŻAMY FASOLKĘ
Czosnek bardzo drobno siekamy i przekładamy na zimną patelnię. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, płatki chili, oregano i oliwę. Składniki podgrzewamy, aż zaczną pachnieć, i dodajemy ugotowaną fasolkę. Całość, cały czas mieszając, podgrzewamy przez ok. 1 minutę.
KROK 3: PODAJEMY FASOLKĘ
Fasolkę w przyprawach przekładamy na talerze, ozdabiamy pokruszonym serem feta i orzechami włoskimi. Danie podajemy na ciepło i opcjonalnie doprawiamy pieprzem do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)