
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZESMAŻAMY PIECZARKI
Pieczarki pokrojone w ćwiartki lub w talarki smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Staramy się nie mieszać ich zbyt często, by ładnie się zarumieniły. Dobrym rozwiązaniem jest mieszanie pieczarek co 3 minuty.
Dodajemy sos sojowy, zwiększamy ogień i smażymy, mieszając, kolejne 2 minuty. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Krok 2: SKŁADAMY KANAPKI
Bułki przekrawamy na pół. Na dolną kromkę wykładamy twaróg pokrojony w plastry (lub tofu w wersji wegańskiej). Twaróg lub tofu obficie smarujemy chrzanem.
Na warstwie chrzanu układamy przesmażone pieczarki, które następnie oprószamy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach (lub płatkami drożdżowymi w wersji wegańskiej).
Całość dekorujemy kiełkami słonecznika. Dolną kromkę z dodatkami przykrywamy górną kromką i lekko ją dociskamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!

Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!

Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
Zielona soczewica i pieczarki to podstawa wyśmienitego farszu, którym wypełnisz regionalne soczewiaki – kotleciki ziemniaczane, które świetnie sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do zupy.

Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
Każdy dzień rozpoczęty takim śniadaniem musi być udany! Przygotuj (dla siebie lub bliskiej osoby) śniadaniowe bajgle z różowym serkiem i dodatkami. Będzie pożywnie i pysznie!

Zobacz przepisy
na lato
- Ziemniaki z grilla
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
854 dni temu
kolejny przepis, który w składzie zawiera ser podpuszczkowy, a pozycjonowany jest jako wegetariański : /
odpowiedz
854 dni temu
Faktycznie ten przepis błędnie trafił na listę przepisów wegetariańskich. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Na pocieszenie dajemy też znać, że tak jak Kinga podaje w treści, przepis można zweganizować zamieniając twaróg na tofu, a parmezan na płatki drożdżowe. Także, jeśli szukasz przepisu wegetariańskiego, możesz zamienić lub pominąć parmezan i nadal cieszyć się smakiem tej pysznej kanapki.
838 dni temu
"TAKŻE w wersji wegańskiej!" i "(LUB TOFU w wersji wegańskiej). Twaróg lub TOFU obficie smarujemy chrzanem."