Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165-170°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODPIEKAMY BAJGLE
Bajgle przekrawamy na pół i wykładamy na blachę do pieczenia. Podpiekamy ok. 7-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165-170°C tak, by się podgrzały i lekko zarumieniły od wewnątrz.
Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY RÓŻOWY SEREK
Serek śmietankowy łączymy w misce z ćwikłą. Opcjonalnie: zamiast ćwikły wykorzystujemy buraki wymieszane z wasabi. Mieszamy, aż składniki się połączą, a serek nabierze różowego koloru.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY BAJGLE
Każdy z podpieczonych bajgli smarujemy różowym serkiem. Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, ostrożnie wyjmujemy pestkę. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i kroimy w cienkie plasterki.
Na warstwie serka układamy dodatki: pokrojone awokado i plastry łososia. Bajgle oprószamy czarnuszką i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy natką pietruszki, liśćmi botwiny, ziarnami czerwonego pieprzu i precelkami.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
Kanapka z pstrągiem sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i piknikowa przekąska!
Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!
Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
Czas na kanapkę z kurczakiem w wietnamskim stylu! Przygotuj banh mi ga i sprawdź, jak smakuje jedno z najpopularniejszych dań street food na świecie!
Andaluzyjska kanapka serranito
Coś wyjątkowego dla wielbicieli kanapek na ciepło! Serranito z dwoma rodzajami kiełbasy w stylu hiszpańskim świetnie sprawdzi się jako lunch lub potrawa na imprezę w gronie znajomych!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Sernik piernikowy
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Błyskawiczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)