
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165-170°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODPIEKAMY BAJGLE
Bajgle przekrawamy na pół i wykładamy na blachę do pieczenia. Podpiekamy ok. 7-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165-170°C tak, by się podgrzały i lekko zarumieniły od wewnątrz.
Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY RÓŻOWY SEREK
Serek śmietankowy łączymy w misce z ćwikłą. Opcjonalnie: zamiast ćwikły wykorzystujemy buraki wymieszane z wasabi. Mieszamy, aż składniki się połączą, a serek nabierze różowego koloru.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY BAJGLE
Każdy z podpieczonych bajgli smarujemy różowym serkiem. Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, ostrożnie wyjmujemy pestkę. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i kroimy w cienkie plasterki.
Na warstwie serka układamy dodatki: pokrojone awokado i plastry łososia. Bajgle oprószamy czarnuszką i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy natką pietruszki, liśćmi botwiny, ziarnami czerwonego pieprzu i precelkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)