Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 165-170°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PODPIEKAMY BAJGLE

Bajgle przekrawamy na pół i wykładamy na blachę do pieczenia. Podpiekamy ok. 7-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165-170°C tak, by się podgrzały i lekko zarumieniły od wewnątrz.

Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego wystudzenia.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY RÓŻOWY SEREK

Serek śmietankowy łączymy w misce z ćwikłą. Opcjonalnie: zamiast ćwikły wykorzystujemy buraki wymieszane z wasabi. Mieszamy, aż składniki się połączą, a serek nabierze różowego koloru.

KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY BAJGLE

Każdy z podpieczonych bajgli smarujemy różowym serkiem. Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, ostrożnie wyjmujemy pestkę. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i kroimy w cienkie plasterki.

Na warstwie serka układamy dodatki: pokrojone awokado i plastry łososia. Bajgle oprószamy czarnuszką i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy natką pietruszki, liśćmi botwiny, ziarnami czerwonego pieprzu i precelkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!