Kisiel z czerwonych owoców
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: Mieszanie składników

Mrożone owoce rozmrozić. Wiśnie ze słoika osączyć na sitku, sok zebrać do miski. Proszek budyniowy, sok wiśniowy, cukier i skórkę cytrynową w pojemniku miksującym mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4.

Krok 2: Gotowanie kisielu

Gotować 8 minut/prędkość 3/100°C. Kisiel początkowo jest mętny, ale po chwili gotowania staje się przezroczysty. Jeśli po upływie przewidzianego czasu kisiel nadal jest mętny, należy go gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze 2 minuty/prędkość 3/100°C.

Krok 3: Łączenie z owocami i chłodzenie

Przelać go do miski i natychmiast wymieszać z owocami. Schłodzić w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!