Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Mieszanie składników
Mrożone owoce rozmrozić. Wiśnie ze słoika osączyć na sitku, sok zebrać do miski. Proszek budyniowy, sok wiśniowy, cukier i skórkę cytrynową w pojemniku miksującym mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4.
Krok 2: Gotowanie kisielu
Gotować 8 minut/prędkość 3/100°C. Kisiel początkowo jest mętny, ale po chwili gotowania staje się przezroczysty. Jeśli po upływie przewidzianego czasu kisiel nadal jest mętny, należy go gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze 2 minuty/prędkość 3/100°C.
Krok 3: Łączenie z owocami i chłodzenie
Przelać go do miski i natychmiast wymieszać z owocami. Schłodzić w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Guacamole
- Mini burgery
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)