Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Mieszanie składników
Mrożone owoce rozmrozić. Wiśnie ze słoika osączyć na sitku, sok zebrać do miski. Proszek budyniowy, sok wiśniowy, cukier i skórkę cytrynową w pojemniku miksującym mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4.
Krok 2: Gotowanie kisielu
Gotować 8 minut/prędkość 3/100°C. Kisiel początkowo jest mętny, ale po chwili gotowania staje się przezroczysty. Jeśli po upływie przewidzianego czasu kisiel nadal jest mętny, należy go gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze 2 minuty/prędkość 3/100°C.
Krok 3: Łączenie z owocami i chłodzenie
Przelać go do miski i natychmiast wymieszać z owocami. Schłodzić w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Śląska szpajza cytrynowa
Tradycyjny śląski deser w nieco lżejszej odsłonie? To musi być przepis Kingi! Przygotuj lekką, cytrynową piankę na bazie jajek i odkrywaj słodkie smaki regionalnej kuchni!
Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
Orzeźwiający napój żniwny może być świetną bazą do przygotowania domowego kisielu! Wykorzystaj przepis Pawła i ciesz się smakiem lekkiego, kojarzącego się z latem deseru z truskawkami.
Agarowe galaretki malinowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!
Tort arbuzowy
Tort z arbuza? Tak! To świetny pomysł, który z powodzeniem zastąpi tradycyjny tort. Wypróbuj go i zaskocz wszystkich nietypowym rozwiązaniem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik staropolski
- Błyskawiczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)