Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ręcznik kuchenny
- palnik cukierniczy
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY MASCARPONE Z TWAROGIEM
Mascarpone mieszamy na gładką masę z twarogiem i cukrem lub syropem z agawy, a następnie schładzamy.
KROK 2: OBIERAMY ARBUZ
W międzyczasie obieramy arbuz i wykrawamy z miąższu walec. Osuszamy ręcznikiem kuchennym. Na powierzchni arbuza rozsmarowujemy krem mascarpone.
KROK 3: DEKORUJEMY TORT PIANKAMI I OWOCAMI
Pianki marshmallow przekrawamy wzdłuż na pół i dekorujemy nimi brzegi tortu, wciskając je w krem na przemian z owocami, np. borówkami. Opalamy pianki palnikiem cukierniczym na złoty kolor. Pozostałe owoce układamy na wierzchu tortu i dekorujemy całość listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)