Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ręcznik kuchenny
- palnik cukierniczy
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY MASCARPONE Z TWAROGIEM
Mascarpone mieszamy na gładką masę z twarogiem i cukrem lub syropem z agawy, a następnie schładzamy.
KROK 2: OBIERAMY ARBUZ
W międzyczasie obieramy arbuz i wykrawamy z miąższu walec. Osuszamy ręcznikiem kuchennym. Na powierzchni arbuza rozsmarowujemy krem mascarpone.
KROK 3: DEKORUJEMY TORT PIANKAMI I OWOCAMI
Pianki marshmallow przekrawamy wzdłuż na pół i dekorujemy nimi brzegi tortu, wciskając je w krem na przemian z owocami, np. borówkami. Opalamy pianki palnikiem cukierniczym na złoty kolor. Pozostałe owoce układamy na wierzchu tortu i dekorujemy całość listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Tort naleśnikowy z kremem i owocami
Najłatwiejszy, a jednocześnie pyszny tort to ten z naleśników. Przygotuj go z kremem kawowym i owocami!
Tort lodowy
Idealny na letnią imprezę urodzinową! Wypróbuj przepis Pawła na wspaniały tort lodowy z warstwami w dwóch smakach. To idealne ciasto dla fanów biszkoptu, czekolady, truskawek i… słodkości na chłodno!
Tort z arbuza
Idealny tort na lato? Paweł ma dla Was przepis na orzeźwiający, owocowy tort z arbuza, który zachwyci Twoich najbliższych wyglądem i smakiem. Spróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik krakowski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)