Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Przygotowujemy budyń
Zagotowujemy 300 ml mleka. Pozostałe mleko mieszamy z cukrem, kawą espresso instant i budyniem w proszku na gładką masę. Dodajemy do wrzącego mleka i gotujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję budyniu. Przelewamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Krok 2: Smażymy naleśniki
Mąkę, cukier i sól mieszamy. Jajka, mleko i olej miksujemy, stopniowo dodajemy do mieszaniny mąkę z cukrem i solą i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 20 minut do spęcznienia. Następnie naleśniki smażymy na odrobinie gorącego masła jeden po drugim przez ok. 2 minuty z każdej strony. Studzimy.
Krok 3: Układamy warstwy tortu
Miękkie masło i przesiany przez sito cukier puder ubijamy na gęsty krem. Schłodzony budyń jeden raz mieszamy, a następnie dodajemy łyżkami do maślanej masy i miksujemy. 1 naleśnik układamy na talerzu, smarujemy odrobiną kremu, układamy na nim kolejny naleśnik itd., aż wykorzystamy wszystkie naleśniki. Wierzch tortu smarujemy kremem. Tort wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Owoce myjemy i dobrze osuszamy. Przed podaniem rozkładamy na torcie i posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.
Amerykańskie naleśniki
Puszyste, pulchne, pachnące i bardzo sycące – przyrządź samodzielnie pyszne pancakes i rozpocznij słodko nowy dzień!
Tort naleśnikowy XXL
Ułożone warstwowo naleśniki z masą twarogową i gęsta polewa z czekolady. Imponujący sposób na podanie prostego dania!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tort bezowy z likierem jajecznym
- Tarta z kremem cytrynowym
- Naleśniki z syropem kawowym
- Tort orzechowy
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Migdałowy tort weselny z truskawkami
- Kawowy dacquoise z kremem
- Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
- Wegańska pavlova
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Tort „Pavlova”
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Tort arbuzowy
- Roślinny tort marchewkowy
- Duszone nogi gęsi w sosie miodowo-cebulowym
- Kopiec kreta
- Koktajl z krewetek
- Kluski kładzione
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Kisiel z owoców lasu
- Mango Margarita bez alkoholu
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Tort bezowy z poziomkami
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Przecier ze świeżych owoców
- Ciasto z batatów i mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)