Tort naleśnikowy XXL

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ciasto

Wszystkie składniki miksujemy. Ciasto odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy naleśniki na małej patelni o średnicy 17 cm.

Polewa czekoladowa

Śmietankę zagotowujemy, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Na końcu dodajemy miękkie masło.

Masa twarogowa

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy twaróg oraz serek homogenizowany. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.

Usmażone i wystudzone naleśniki na przemian smarujemy masą twarogową oraz konfiturą malinową, składamy z nich tort. Na końcu torcik na górze polewamy polewą czekoladową i dekorujemy owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gośćuyutrid Gośćuyutrid
    3292 dni temu
    wygląda pysznie

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3291 dni temu
    Zachęcamy do spróbowania :)
  • Gość Gość
    3546 dni temu
    Pycha,bardzo łatwe w przygotowanie :D

    Odpowiedz

  • Icurek Icurek
    3898 dni temu
    Obawiam się że powyższy tort jest nie do pokrojenia...

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl