Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- łopatkę silikonową
- keksówkę
- folię spożywczą
- paterę do ciasta
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Maliny zblenduj i przełóż do miski. Przetrzyj po zmiksowaniu, aby pozbawić je większości pestek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MALINY
Maliny wrzucamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zaczną mocno wrzeć. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: NAMACZAMY AGAR-AGAR
Agar-agar zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 3: DODAJEMY AGAR-AGAR DO MALIN
Agar-agar dodajemy do malin, zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy do momentu zagotowania. Od tej chwili gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.
KROK 4: WYPEŁNIAMY FORMĘ MASĄ MALINOWĄ
Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Na dno wylewamy masę malinową i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
KROK 5: KROIMY GALARETKI
Folię z galaretką wyjmujemy z formy. Galaretkę roimy wzdłuż na 3 paski, a następnie w kostkę.
KROK 6: PODAJEMY GALARETKI
Cukier przesypujemy na dno patery i rozprowadzamy po całej powierzchni. Galaretki układamy na cukrze.
Zobacz podobne
przepisy
Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Oryginalny deser, który zaskoczy fanów tradycyjnych galaretek swoim oryginalnym smakiem i dodatkiem mleka kokosowego.
Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
Czekoladowy krem, skryty pod warstwą skarmelizowanego cukru – to wariacja na temat francuskiego creme brulée!
Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!
Dżem, konfitura i galaretka owocowa
Trzy smaki – wiele zastosowań! Przygotujcie przetwory owocowe według przepisu Pawła, by przekonać się, jak smakują na kanapce, gofrach lub naleśnikach – także zimą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletka z jabłkami
- Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
- Walentynkowy budyń czekoladowy
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
- Żelki pomarańczowo-marchewkowe
- Pasztet z ciecierzycy
- Karkówka z szynkowaru
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Agarowe galaretki jagodowe
- Agarowe galaretki malinowe
- Risotto z szynką i grzybami
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Sałatka z makaronu soba
- Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
- Jelly art – artystyczny sernik z kwiatami
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Koreczki z kiełkami
- Bulion rybny
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
- Sos teriyaki
- Gofry owsiane
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Sos czosnkowy
- Pastrami z warzywami
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- TRADYCYJNY MAJONEZ
- Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1180 dni temu
W jakiej wodzie namaczamy agar? Zimnej, ciepłej czy gorącej?
odpowiedz
1179 dni temu
Agar namaczamy kilka minut (ok. 10) w zimnej wodzie, a następnie dodajemy do gotujących się owoców.