Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- pucharki do kisielu
- rózgę kuchenną
- łyżkę wazową
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ KISIELU
Napój żniwny (850 ml) zagotowujemy w garnku, a jego niewielką ilość (150 ml) przelewamy do miseczki. Do kisielu w miseczce dodajemy mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy za pomocą rózgi, aż składniki się połączą, a z zawiesiny znikną grudki.
Krok 2: GOTUJEMY KISIEL
Zawiesinę na bazie napoju i mąki ziemniaczanej przelewamy niewielkimi porcjami do zagotowanego w garnku napoju żniwnego, cały czas energicznie mieszając. Nie musimy wykorzystywać całej zawiesiny – dodajemy jej tyle, by uzyskać kisiel o pożądanej gęstości. Kisiel zagotowujemy i gotujemy ok. 3 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 3: PODAJEMY KISIEL
Gotowy, wciąż ciepły kisiel przelewamy do pucharków za pomocą łyżki wazowej. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
Do pucharków z kisielem dodajemy truskawki pokrojone w słupki. Kisiel dekorujemy z wierzchu listkami świeżej mięty, podajemy z dodatkiem ulubionych owoców, np. jeżyn, borówek i malin.
Zobacz podobne
przepisy
Kisiel z owoców lasu
Jeden z najprostszych, ale i najbardziej lubianych deserów, który przygotujesz w chwilę. Podawaj na zimno lub gorąco.
Owocowe orzeźwienie
Kiedy temperatura za oknem wzrasta, sięgaj po przepisy na domowe lody borówkowe i koktajle na bazie owoców.
Desery pełne słońca!
Zajrzyj do Cukierni Lidla, bo na patery właśnie trafiły pastéis de nata i mocno czekoladowe ciasto z nutką pomarańczy.
3 sposoby na desery w słoiku
Banoffee, cheesecake i pudding czekoladowy. Poznaj przepisy na desery szybkie i łatwe, a do tego bez pieczenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytrynowe Orzeźwienie
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Zupa migdałowa
- Shake z gruszką i marcepanem
- Zakwas żytni
- Irlandzki chleb sodowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
- Makaron spaghetti z jednej patelni
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Sałatka warzywne ciastko
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
- Jajecznica na ostro
- Pizza z patelni
- Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)