
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Owoce, słodzik i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 minut.
Mączkę ziemniaczaną mieszamy ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę. Ciągle mieszając, wlewamy ją do gotujących się owoców. Jeszcze gorący kisiel rozlewamy do naczyń.
Można jeść na gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.
Zobacz podobne
przepisy
Tort jogurtowo-owocowy
Puszysty mus z jogurtu i truskawek, spód z chrupiącego musli i owocowa dekoracja to słodka przyjemność w lekkim wydaniu.

Świąteczne galaretki
Ciekawy sposób na kolorowy deser nie tylko dla najmłodszych – połączenie delikatnej j śmietanki z galaretką.

Flan Valencia
Flan to najpopularniejszy z hiszpańskich deserów! Spróbuj wyśmienitej wersji Pawła z brzoskwiniami i likierem.

Puszysty krem z melona
Aksamitny, lekki i niezwykle orzeźwiający krem z melona to najlepszy przysmak na gorące letnie dni!

Komentarze (6)
2567 dni temu
świetny przepis !!!
odpowiedz
2634 dni temu
Magdaleno, świetny pomysł! :)
odpowiedz
2634 dni temu
Można dodać trochę cukru waniliowego będzie miał lepszy smak a zamiast 100ml wody dać 100ml soku pychota:))))
odpowiedz
2649 dni temu
Wyszedł pyszny ! Świetnie pasuje też do deserów lodowych
odpowiedz
2654 dni temu
Magdaleno tak, jak najbardziej, można zastąpić słodzik cukrem :)
odpowiedz
2655 dni temu
Czy słodzik można zastąpić cukrem/miodem?
odpowiedz
zobacz wszystkie