
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Owoce, słodzik i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 minut.
Mączkę ziemniaczaną mieszamy ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę. Ciągle mieszając, wlewamy ją do gotujących się owoców. Jeszcze gorący kisiel rozlewamy do naczyń.
Można jeść na gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
4219 dni temu
świetny przepis !!!
Odpowiedz
4285 dni temu
Magdaleno, świetny pomysł! :)
Odpowiedz
4286 dni temu
Można dodać trochę cukru waniliowego będzie miał lepszy smak a zamiast 100ml wody dać 100ml soku pychota:))))
Odpowiedz
4301 dni temu
Wyszedł pyszny ! Świetnie pasuje też do deserów lodowych
Odpowiedz
4305 dni temu
Magdaleno tak, jak najbardziej, można zastąpić słodzik cukrem :)
Odpowiedz
4307 dni temu
Czy słodzik można zastąpić cukrem/miodem?
Odpowiedz