
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Owoce, słodzik i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 minut.
Mączkę ziemniaczaną mieszamy ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę. Ciągle mieszając, wlewamy ją do gotujących się owoców. Jeszcze gorący kisiel rozlewamy do naczyń.
Można jeść na gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.
Zobacz podobne
przepisy
Tort jogurtowo-owocowy
Puszysty mus z jogurtu i truskawek, spód z chrupiącego musli i owocowa dekoracja to słodka przyjemność w lekkim wydaniu.

Świąteczne galaretki
Ciekawy sposób na kolorowy deser nie tylko dla najmłodszych – połączenie delikatnej j śmietanki z galaretką.

Flan Valencia
Flan to najpopularniejszy deserów w hiszpańskim stylu! Spróbuj wyśmienitej wersji Pawła z brzoskwiniami i likierem.

Puszysty krem z melona
Aksamitny, lekki i niezwykle orzeźwiający krem z melona to najlepszy przysmak na gorące letnie dni!

Komentarze (6)
3535 dni temu
świetny przepis !!!
odpowiedz
3602 dni temu
Magdaleno, świetny pomysł! :)
odpowiedz
3602 dni temu
Można dodać trochę cukru waniliowego będzie miał lepszy smak a zamiast 100ml wody dać 100ml soku pychota:))))
odpowiedz
3617 dni temu
Wyszedł pyszny ! Świetnie pasuje też do deserów lodowych
odpowiedz
3622 dni temu
Magdaleno tak, jak najbardziej, można zastąpić słodzik cukrem :)
odpowiedz
3623 dni temu
Czy słodzik można zastąpić cukrem/miodem?
odpowiedz
zobacz wszystkie