Kisiel z owoców lasu
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Owoce, słodzik i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 minut.

Mączkę ziemniaczaną mieszamy ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę. Ciągle mieszając, wlewamy ją do gotujących się owoców. Jeszcze gorący kisiel rozlewamy do naczyń.

Można jeść na gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Pychotka06:D Pychotka06:D
    1420 dni temu
    świetny przepis !!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1486 dni temu
    Magdaleno, świetny pomysł! :)

    odpowiedz

  • Magdalena M. Magdalena M.
    1487 dni temu
    Można dodać trochę cukru waniliowego będzie miał lepszy smak a zamiast 100ml wody dać 100ml soku pychota:))))

    odpowiedz

  • GośćAga GośćAga
    1502 dni temu
    Wyszedł pyszny ! Świetnie pasuje też do deserów lodowych

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1506 dni temu
    Magdaleno tak, jak najbardziej, można zastąpić słodzik cukrem :)

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    1508 dni temu
    Czy słodzik można zastąpić cukrem/miodem?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram