
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- kilka rękawów cukierniczych
- mikser
- słoiczki do deserów
Banoffee
Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy. Ubitą śmietankę i masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych. W słoiczkach układamy warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany. Gotowy deser przechowujemy w lodówce.
Cheesecake
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami krakersy, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Pudding czekoladowy
Ciastka neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem. Ciastka kruszymy na mniejsze kawałki. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę. Deser dekorujemy startą czekoladą.
Zobacz podobne
przepisy
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!

Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!

Wegańskie tofumisu
Biszkopt bez dodatku jajek, tofu i olej kokosowy. Z tych składników przygotujesz pyszne, słodkie, a przede wszystkim wegańskie – tiramisu!

Tiramisu z jabłkami
Znasz smak oryginalnego tiramisu? Tym razem przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z jabłkami. Wypróbuj koniecznie!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1531 dni temu
Przepisy super... Ale goście są tak irytując, że ni byłam w stanie wytrwać do końca filmu. Pamela śmieje się co chwilę aby zastąpić fakt, że nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Śmieszni na siłę, nie znam i nie chce poznać ich kanałów na yt
odpowiedz
1431 dni temu
zgadzam się absolutnie
1423 dni temu
Miałam dziś dokładnie takie samo wrażenie!
110 dni temu
O tak!
2619 dni temu
Ten mus cytrynowy strasznie kwaśny jest, mimo że dodałam miodu wszyscy mówili że za dużo cytryny. A śmietanka wraz z jogurtem i serkiem wyszła za rzadka,musiałam dodać żelatynę aby się wszystko utrzymało. Ogólnie fajny pomysł i całość całkiem dobra, ale trzeba dodać więcej cukru (ja dałam miodu)aby nie było bardzo kwaśne.
odpowiedz