zobacz film

DG i Fit Lovers

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • kilka rękawów cukierniczych  
  • mikser
  • słoiczki do deserów

Banoffee

Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy. Ubitą śmietankę i masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych. W słoiczkach układamy warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany. Gotowy deser przechowujemy w lodówce.

Cheesecake

Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

Śmietankę ubijamy na sztywno.

W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami krakersy, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.

Pudding czekoladowy

Ciastka neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem. Ciastka kruszymy na mniejsze kawałki. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę. Deser dekorujemy startą czekoladą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    87 dni temu
    Ten mus cytrynowy strasznie kwaśny jest, mimo że dodałam miodu wszyscy mówili że za dużo cytryny. A śmietanka wraz z jogurtem i serkiem wyszła za rzadka,musiałam dodać żelatynę aby się wszystko utrzymało. Ogólnie fajny pomysł i całość całkiem dobra, ale trzeba dodać więcej cukru (ja dałam miodu)aby nie było bardzo kwaśne.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram