Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- kilka rękawów cukierniczych
- mikser
- słoiczki do deserów
Banoffee
Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy. Ubitą śmietankę i masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych. W słoiczkach układamy warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany. Gotowy deser przechowujemy w lodówce.
Cheesecake
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami krakersy, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Pudding czekoladowy
Ciastka neo rozdzielamy na pół i usuwamy krem. Ciastka kruszymy na mniejsze kawałki. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone ciastka, budyń i ubitą śmietankę. Deser dekorujemy startą czekoladą.
Zobacz podobne
przepisy
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
Wegańskie tofumisu
Biszkopt bez dodatku jajek, tofu i olej kokosowy. Z tych składników przygotujesz pyszne, słodkie, a przede wszystkim wegańskie – tiramisu!
Tiramisu z jabłkami
Znasz smak oryginalnego tiramisu? Tym razem przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z jabłkami. Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Tort Bellini
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Batony z orzechami pekan
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Jogurtowe bułki bezglutenowe
- Czerstwy chleb na 3 sposoby: tarta, spaghetti i bułka na mleku
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Świąteczne galaretki
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Tartaletka z jabłkami
- Ubijany ganasz
- Tort malinowy
- ZIELONY MAJONEZ
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Domowe lody szparagowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1400 dni temu
Przepisy super... Ale goście są tak irytując, że ni byłam w stanie wytrwać do końca filmu. Pamela śmieje się co chwilę aby zastąpić fakt, że nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Śmieszni na siłę, nie znam i nie chce poznać ich kanałów na yt
odpowiedz
1300 dni temu
zgadzam się absolutnie
1292 dni temu
Miałam dziś dokładnie takie samo wrażenie!
2488 dni temu
Ten mus cytrynowy strasznie kwaśny jest, mimo że dodałam miodu wszyscy mówili że za dużo cytryny. A śmietanka wraz z jogurtem i serkiem wyszła za rzadka,musiałam dodać żelatynę aby się wszystko utrzymało. Ogólnie fajny pomysł i całość całkiem dobra, ale trzeba dodać więcej cukru (ja dałam miodu)aby nie było bardzo kwaśne.
odpowiedz