Tiramisu z jabłkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • obieraczkę do warzyw
  • szklaną, prostokątną formę

Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy

Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy. Sok przelewamy do rondla. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Ćwiartki kroimy w kostkę i wrzucamy do soku. Dodajemy miód i wszystko razem zagotowujemy. Następnie gotujemy do miękkości przez 5-7 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy cynamonem i studzimy.

Krok 2: Łączymy biszkopty z musem jabłkowym

Podłużne biszkopty rozkładamy w szklanej, prostokątnej formie. Przykrywamy równomiernie schłodzonym musem jabłkowym.

Krok 3: Dodajemy krem

Śmietankę ubijamy na sztywno, dosypując cukru waniliowego. Dodajemy jogurt i krótko mieszamy. Krem rozkładamy na musie z jabłek. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Torcik serowy à la tiramisu

Przygotuj deser Pawła Małeckiego, inspirowany włoskim tiramisu!

Torcik serowy à la tiramisu
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tiramisu ze śliwkami

Wypróbuj oryginalny przepis na tiramisu w zupełnie nowej odsłonie – ze śliwkami, twarogiem i biszkoptami!

Tiramisu ze śliwkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!