• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • obieraczkę do warzyw
  • szklaną, prostokątną formę

Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy

Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy. Sok przelewamy do rondla. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Ćwiartki kroimy w kostkę i wrzucamy do soku. Dodajemy miód i wszystko razem zagotowujemy. Następnie gotujemy do miękkości przez 5-7 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy cynamonem i studzimy.

Krok 2: Łączymy biszkopty z musem jabłkowym

Podłużne biszkopty rozkładamy w szklanej, prostokątnej formie. Przykrywamy równomiernie schłodzonym musem jabłkowym.

Krok 3: Dodajemy krem

Śmietankę ubijamy na sztywno, dosypując cukru waniliowego. Dodajemy jogurt i krótko mieszamy. Krem rozkładamy na musie z jabłek. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram