
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę do warzyw
- szklaną, prostokątną formę
Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy. Sok przelewamy do rondla. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Ćwiartki kroimy w kostkę i wrzucamy do soku. Dodajemy miód i wszystko razem zagotowujemy. Następnie gotujemy do miękkości przez 5-7 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy cynamonem i studzimy.
Krok 2: Łączymy biszkopty z musem jabłkowym
Podłużne biszkopty rozkładamy w szklanej, prostokątnej formie. Przykrywamy równomiernie schłodzonym musem jabłkowym.
Krok 3: Dodajemy krem
Śmietankę ubijamy na sztywno, dosypując cukru waniliowego. Dodajemy jogurt i krótko mieszamy. Krem rozkładamy na musie z jabłek. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Kutia
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)