Remulada
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności 400 ml
  • robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart

Przygotuj wcześniej:

Jajka przechowuj w temperaturze pokojowej, aby nie były zimne w momencie użycia. Jedno z jajek ugotuj na twardo.

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW

Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.

Dodać ogórek konserwowy i kapary. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 7 i przełożyć do innego naczynia.

KROK 2: PRZYGOTOWANIE SOSU

Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 3.

Ustawić robot na 4 minuty/prędkość 4. Włączyć i powoli lać olej, stopniowo zwiększając ilość, na pokrywę, żeby spływał po miarce kroplami do wnętrza pojemnika. Stopniowo zwiększać dozę oleju.

Do majonezu dodać rozdrobnione składniki i wszystko mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 2.

Na koniec posiekać ugotowane na twardo jajko, dodać je do sosu i mieszać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 4.

RADY

Remulada w lodówce zachowuje świeżość 3 dni.

Smak remulady można uatrakcyjnić, dodając do niej zalewę z ogórków konserwowych.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!