Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie bazy sosu
Koperek umyć, otrząsnąć z wody, usunąć grubsze łodyżki, włożyć do pojemnika miksującego, następnie rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Dodać śmietanę i mąkę. Mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 7.
Krok 2: Gotowanie sosu
Dodać ciepły bulion warzywny, gotować sos (z zatkniętą miarką) 5 minut/prędkość 3/100°C, aż zgęstnieje. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3: Podanie sosu
Sos przelać do sosjerki i podać na przykład do duszonej ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.
Frytki z halloumi z sosem tzatziki
Wspaniały smak sera halloumi zamknięty w pysznych i prostych frytkach zachwyci każdego miłośnika greckiej kuchni! Wykorzystaj przepis Kingi i podaj je z sosem tzatziki.
Gotowana kukurydza z sosem serowym
Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!
Ziemniaki z 2 sosami
Danie inspirowane kuchnią kanaryjską w Kuchni Lidla – mocno osolone ziemniaczki razem z dwoma sosami – mojo rojo i mojo verde! Wypróbuj przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Sos beszamelowy
- Quesadillas z awokado
- Szpinakowe smoothie z morelami
- Jak przygotować sos holenderski?
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Chlebek w stylu włoskim
- Sos pieczarkowy
- Remulada
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Sos kurkowy
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Marcepanowe kartofelki
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Ryba pod kruszonką na parze
- Gnocchi dyniowe
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- EKSPRESOWY BIGOS
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
Komentarze (0)