Sos koperkowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: Przygotowanie bazy sosu

Koperek umyć, otrząsnąć z wody, usunąć grubsze łodyżki, włożyć do pojemnika miksującego, następnie rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Dodać śmietanę i mąkę. Mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 7.

Krok 2: Gotowanie sosu

Dodać ciepły bulion warzywny, gotować sos (z zatkniętą miarką) 5 minut/prędkość 3/100°C, aż zgęstnieje. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3: Podanie sosu

Sos przelać do sosjerki i podać na przykład do duszonej ryby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!