
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie bazy sosu
Koperek umyć, otrząsnąć z wody, usunąć grubsze łodyżki, włożyć do pojemnika miksującego, następnie rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Dodać śmietanę i mąkę. Mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 7.
Krok 2: Gotowanie sosu
Dodać ciepły bulion warzywny, gotować sos (z zatkniętą miarką) 5 minut/prędkość 3/100°C, aż zgęstnieje. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3: Podanie sosu
Sos przelać do sosjerki i podać na przykład do duszonej ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.

Frytki z halloumi z sosem tzatziki
Wspaniały smak sera halloumi zamknięty w pysznych i prostych frytkach zachwyci każdego miłośnika greckiej kuchni! Wykorzystaj przepis Kingi i podaj je z sosem tzatziki.

Gotowana kukurydza z sosem serowym
Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!

Ziemniaki z 2 sosami
Danie inspirowane kuchnią kanaryjską w Kuchni Lidla – mocno osolone ziemniaczki razem z dwoma sosami – mojo rojo i mojo verde! Wypróbuj przepis!

Komentarze (0)